Ви здивуєтеся! Мода Другої світової війни: Відверті купальники та підбори до 4 см (фото)

Найпопулярнішим щоденним елементом гардеробу серед жінок став чоловічий предмет одягу.

Нацистська окупація у 1939 році миттєво вплинула на жіночу та чоловічу моду. Виробникам одягу довелося адаптуватися під нові реалії та випускати більш практичні та суворі речі. Крім іншого, у багатьох країнах почали сильно заощаджувати на тканині, що вплинуло на відсутність накладних кишень та поширення роздільних купальників, які на той момент вважалися відвертими, передають Патріоти України.

Аж до 1940 року кутюр'є в Парижі представляли весняно-літні та осінньо-зимові колекції і навіть знаходили натхнення та фантазію, пише Vogue. Однак 14 червня, коли нацисти зайшли до Франції, все змінилося – на зміну дизайнерським сукням прийшли зручні комбінезони, пошиті самостійно вдома.

Через війну французькі модельєри втратили свою впливовість на світову fashion-індустрію. Імпорт речей зі столиці моди став фактично неможливим. На зміну Франції у цьому питанні прийшли Британія та Америка.

У 1942 році Виробнича рада США видала наказ про обмеження під назвою L-85. Його мета – економія 15% вітчизняного виробництва тканин, а також понад мільйон метрів вовняної тканини. Саме цей наказ дуже сильно вплинув на моду за часів Другої світової війни. З полиць зник одяг з накладними кишенями, манжетами та подвійними складками. Жіночі туфлі також довелося змінювати відповідно до обмежень. За новими правилами, підбори не мали перевищувати 4 сантиметрів.

Втім, найрезонанснішою зміною в жіночій моді по праву може вважатися роздільний купальник. Він був представлений ще в 1930 році, проте саме в період війни проти гітлерівської Німеччини бра і плавки стали популярними, оскільки злиті купальники просто не виробляли через економію тканини. Обмеження посилили – скромність зменшили.

А ось найпопулярнішим щоденним елементом гардеробу серед жінок став чоловічий комбінезон. Він нагадував військову форму і відрізнявся особливою суворістю та зручністю. Дівчата, яким довелося на період війни займатися дуже важкою роботою, цінували такий "кежуал-стайл" за його практичність.

Крім одягу, жінкам довелося змінити ставлення до зачісок та головних уборів. Довге волосся – незручно, тому його потрібно стригти або ховати під снудами та зав'язаними хустками.

Тим часом у Британії ще до початку Другої світової війни, через потенційну загрозу газових атак, почали виготовляти місткі сумки через плече зі спеціальною секцією для протигазу.

Також влада Британії закликала громадян носити переважно білий одяг, оскільки в країні діяло так зване "затемнення". Вуличне освітлення та світлові вивіски вимикали, а на фари всіх транспортних засобів одягали ковпаки. Таким чином, німецьким бомбардувальникам було важче знайти свої цілі, проте люди могли постраждати в темряві. Світлий одяг робив їх більш помітними для інших пішоходів та водіїв.

Справжнім трендом воєнного часу вважався "костюм сирени": пишні плечі, манжети-дзвіночки на ногах, зручний каптур, знімний пояс. Він був призначений для того, щоб власник під час нічної повітряної тривоги легко вдягнув верхній одяг на піжаму і втік в укриття.

Найкраще одягненими у воєнні часи були ті, хто повернувся з військової служби. Їм видавали повний набір одягу, відомий як "костюм демобілізованого". Він справді відрізнявся особливою якістю і виглядав досить стильно, проте нагадував людям військову форму. Тож незабаром жінкам, які поверталися з фронту, почали видавати не нові вбрання, а купони. Можливість придбати будь-який образ була привабливою, але варто враховувати, що жінки вибирали із мізерного асортименту, представленого в магазинах.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...