Вибухівки вистачить на весь ЧФ РФ: Журналіст The Times відвідав базу українського флоту морських БПЛА

Журналіст видання The Times відвідав секретний об'єкт Головного управління розвідки - базу українського флоту морських безпілотників. Склад базы наповнений вибухівкою, якої вистачить для знищення усього Чорноморського флоту Росії. Про це пише The Times, передають Патріоти України.

Зокрема, в ГУР розповіли журналісту видання про кілька типів безпілотників. Йдеться про безпілотні надводні судна Magura V5. Вони оснащені двома камерами, інфрачервоною оптикою, супутниковим приймачем і двигуном потужністю 300 к.с., який рухає судно крізь хвилі зі швидкістю 45 морських миль на годину. У носовій частині каяка розміщена 250-кг боєголовка.

Ще один вид дронів нового покоління оснащений важчими боєголовками, які можуть виставляти міни на шляху ворожих суден, а потім повертатися на базу неушкодженими. Вони повністю виготовляються в Україні.

На задній панелі безпілотника розташований супутниковий приймач типу Starlink. Він передає зображення з двох камер. Безпілотник має двигун потужністю 300 к.с. розвиває швидкість до 45 миль на годину під час атаки, а крейсерська швидкість становить 25 миль на годину.

Журналіст також поспілкувався з командиром безпілотного флоту з позивним "13": він розповів, що останні російські судна потопив біля Чорноморського у Криму 10 листопада, а до того брав участь в операціях, завдяки яким пробоїни з'являлися у найсучасніших російських кораблях.

Командир поділився деталями однієї з операцій, коли дрони, уникнувши протичовнових сіток, пробралися в один з портів, проте їх побачили росіяни. Вони відкрили по безпілотниках вогонь з кулеметів, але влучити їм не вдалось. Згодом російські артилеристи відкрили вогонь з великокаліберної зброї. Пори це, два безпілотники влучили в десантні катери типу "Акула" і "Серна", ще один вибухнув в доці.

"Це була мета мого життя - потопити російський корабель, і ми потопили одразу два. І наскільки я знаю, до цього ніхто і ніде такого не робив. Тепер у нас нова мета - потопити щось більше", - зазначив командир.

Його бойовий шлях розпочався з удару по російському розвідувальному кораблю "Іван Хурс". У липні та вересні така ж доля спіткала судно РФ "Сергій Котов". Вдруге його пошкодили безпілотники, які випадково влучили в корабель, під час маневрів для уникнення переслідування авіації РФ.

Як розповів "13", за ці атаки відповідають дистанційні оператори ГУР. "Ця зброя (безпілотники, - ред.) надзвичайно ефективна. Якщо ми лише приблизно уявимо, скільки коштує будівництво таких кораблів, як "Котов", і підготовка екіпажів - це займе роки, щоб побудувати і навчити екіпаж. Навіть якщо перерахувати всі безпілотники, які використовуються в атаці, на один, то вони в тисячі разів дешевші", - розповів він.

За його словами, західні партнери вже зацікавлені в українських технологіях.

У тимчасово окупованому Криму в ніч на 10 листопада прогриміла серія вибухів. Зокрема, їх чули у Феодосії неподалік від нафтобази. У мережі також писали про вибухи у Чорноморську.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...