"Вже декілька людей повідомили мені, що в НАУ можна здати іспит на знання мови за пару сотень доларів, навіть не знаючи її", - Борислав Береза

"Після того, як написав пост про ректора НАУ Максима Луцького, який став символом всього негативу в освіті, та про ганьбу, яка супроводжує його керування НАУ, то до мене звернулися декілька людей, не зв'язаних між собою, але до яких є довіра, та розповіли ще одну історію, яка має не тільки ганебне підґрунтя, а й ознаки злочину. І вважаю, що для нового міністра освіти це буде чудовий тест на спроможність не лише казати про бажання, а ще й реально провести реформи та зміни", - пише політик і громадський діяч Борислав Береза на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Так от, з'ясувалося, що під час правління в МОН міністра Шкарлета, якого на цю посаду обрав особисто президент Зеленський, ректор НАУ Луцький домовився зі Шкарлетом про те, що в НАУ можна буде проходити іспит на визначення рівня володіння державною мовою та отримання сертифікату для.. держслужбовців. Більше того, цей ВУЗ стоїть першим в переліку актуальних уповноважених установ для здачі іспиту на держсайті. Ніхто не розуміє яке відношення має Національний авіаційний університет до іспиту на знання мови, але дружба зі Шкарлетом допомогла Луцькому отримати такий дозвіл. А далі почалося найцікавіше. Це стало годівничкою для Луцького.
Вже декілька людей повідомили мені, що в НАУ можна здати іспит за пару сотен доларів, навіть не знаючи мови. Найцинічнише те, що про це чудово інформовані... у міністерстві. Чудова годівничка для Луцького, але це якось відрізняється від того, що пише та каже про мову новий міністр освіти. Тож по-перше, треба прикрити цю годівничку та перевірити всіх, хто здавав іспит на знання мови у НАУ. І щось мені підказує, що буде велика кількість дивних результатів, коли іспит зданий, а володіння мовою відсутне. По-друге, треба провести службове розслідування, на який підставі НАУ отримав від Шкарлета право приймати іспит на знання державної мови. А по-трете, сподіваюся, що правоохоронні органи зацікавляться цією схемою. Сподіваюся, що хтось з народних депутатів, яких я відмітив у цьому дописі, напише запит або звернення, щоб цією історією зайнялися наші правоохоронні та антикорупційні органи.
Я чудово розумію, що за Луцького зараз впишуться його друзі з ОПЗЖ та будуть обмінювати голоси на те, щоб Луцького не чипали. І це не лише здогадки, а розуміння процесів. Ми ж всі бачимо, як чудово Банкова та слуги співпрацюють з осколками ОПЗЖ у ВР. Але для міністра освіти та науки, пана Оксен Лісовий, це чудова можливість довести всім, що він буде справді оновлювати освіту в Україні, боротися з ганебними моментами та викине старий непотріб на свалище історії. Пане, Оксене, м'яч на вашому боці".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...