З архіву ПУ. "Многие дончане стали терять человеческий облик", - Фашик Донецький

Громадський транспорт - найбільш показовий індикатор того, як змінюється в гіршу сторону психологія деяких жителів окупованого Донецька.

Як писав влітку 2018 року блогер Фашик Донецький, стан техніки (автобуси, трамваї, тролейбуси) - свідоцтво плачевного стану економіки "республіки". А поведінка багатьох донеччан - практично стовідсотково вірний зріз стану суспільства, передають Патріоти України.

На відміну від довоєнного часу в нинішньому Донецьку не можна почути в громадському транспорті чиїсь розмови по мобільному телефону ( "перемивання кісточок" спільним знайомим, обговорення бурхливо проведеного вечора ...) або розмови знайомих. Перебуваючи у великому скупченні людей, донеччани вважають за краще мовчати, не розкривати при сторонніх навіть зовсім незначних подробиць свого життя. Адже будь-яка, навіть сама дріб'язкова розмова, може стати приводом для доносу і звинувачення в "роботі на СБУ".

""Очень часто некая п*****ец какая воспитанная в хлеву особа всю дорогу бубнит о подробностях своей личной жизни, и ты уже за 10 минут разбираешься, почему Вася - к**ззел, а Мариночка - куколка, но Вася - к***зел, ее обижает. Также можно услышать подробности пьянки от некоего чудилы, который половину помнит, а половину не помнит. Ну или можно услышать разговор о работе или разговор бабушки с бабушкой, которая хе**во слышит, но ее разговор слышат тупо все пассажиры маршрутки. В окупированом РФ Донецке все не так. На улице 37-й год, йопт - не**р кормить незнакомых людей подробностями личной жизни, а то вдруг кто стуканет на тебя, и ты получишь массу впечатлений в темном помещении. Очень редко кто раскрывает рот в общественном транспорте, ибо мало ли", - відзначає Фашик Донецький.

Однак якщо під час поїздки виникає навіть невелика конфліктна ситуація, людей "прориває". Адже "принади" життя на окупованій території зробили донеччан настільки нервовими, що приводом для розборок з бійкою може стати навіть плутанина при розрахунку здачі в маршрутці при оплаті за проїзд. Це найпоширеніший привід для перетворення затиснутих і закомплексованих деяких донеччан в неадекватних і некерованих людей.

Блогер також пише, що, на його думку, першопричина такої нервозності донеччан - розчарування в "республіці". Замість обіцяного благополуччя люди отримали життя в нестерпних умовах. Тому і шукають, на кому б зігнати накопичину злість. І зганяють на таких же розчарованих.

"Утренний ср*ч заканчивается тогда, когда бабушка, которой не с кем поговорить, или проспавший сдачу покидают помещение маршруто-лексуса. Люди успокаиваются и вновь делают покер-фейс, погружаются полностью в свои проблемы - как дожить до завтра и что завтра есть будут они. Мораль: нервы ни к черту у ваты. Кисельные берега не видно в подзорную трубу с макеевского берега, холодильник уверенно начинает побеждать. Скоро вата начнет друг на друга кидаться за косые взгляды. Грустно короче", - підсумовує блогер.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...

"В 90-е российская "элита" была мега жадная, ох*евшая и мерзкая по всем направлениям. А путин(-изм), - это результат ее усилий", - Іван Яковина

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:15

"Все российские либералы 60+ страшно возмущены фильмом ФБК об истоках путинизма. В принципе, логично: весь фильм их тыкают лицом в то, что это они (и их друзья) не просто проебали страну, а подарили ее Путину с его гопотой", - пише російський журналіст...