З архіву ПУ. У мережу злили фото російських офіцерів, які розв'язали війну на Донбасі

У перші місяці війни на Донбасі у 2014 році до окупації українських міст було залучено три елітні російські військові підрозділи, які на 95% складалися з громадян країни-агресорки.

Ватажки російських угрупувань на Донбасі

Йдеться про загони "Іскра", "Інтербригада" і підрозділ "Єрмак". Всі вони підпорядковувалися генералу ГРУ Олегу Іваннікову ("Оріон", "Андрій Іванович"), якого називають першим куратором "ЛНР", йдеться у розслідуванні журналістів, передають Патріоти України.
  • Загін "Іскра"

Сформований в Росії навесні 2014 року загін зайшов на територію України у другій половині травня того ж року. Окупанти заїхали на КамАЗах. "Іскра" налічувала від 45 до 50 бійців. Також в неї були включені близько 30 завербованих місцевих жителів і близько 40 чеченців. Загалом комплектація ворожого підрозділу становила приблизно 120 бійців.

Очолював його російський офіцер, підполковник ФСБ Борис Сисенко ("Іскра"). Він закінчив Київське вище військове командне училище імені Фрунзе, воював у Чечні у складі груп спеціального призначення (22 бригада ГРУ). За деякою інформацією, помер 26 травня під час бою через серцевий напад.

У бою за донецький аеропорт "Іскра" втратила практично всіх своїх бійців під час відступу, їх накрили "дружнім вогнем" терористи "Востока".

Формування групи в Ростові перед заходом в Україну. Початок червня 2014 року

  • Загін "Інтербригада"

Формування зайшло на територію України 8 червня 2014 року. Саме йому російські військові дали першу бронетехніку, яка перетнула кордон з Україною. Йдеться про три БТР-80 із номерами "101", "403" і "222". У колоні також був КамАЗ ЗУ-23-2, ще один КамАЗ і бензовоз.

Кількість бійців становила від 100 до 120 бойовиків. Вони були екіпіровані одним типом камуфляжу і однотипними розгрузками. На більшості з окупантів була форма "Мабута", а РПС від "СМЕРШу".

Очолював цей підрозділ підполковник ФСБ Роман Комісаров із позивним "Луна". 12 червня угруповання взяло участь у бою за Савур-Могилу. Цього ж дня у Сніжне приїхали і танки бойовиків разом із двома новими БТР-80.

"Інтернаціоналісти" в Сніжному, червень 2014 року

Також "Інтербригада" брала участь і в бою за Маринівку, де 16 червня залишила свій БТР-80 ("222-й"), який дістався як трофей воїнам ЗСУ.

9 липня "інтербригадівці" отримали завдання дістатися до Краснодона. Однак на марші в районі Сабівки на Луганщині потрапили під обстріл бійців 128 ОГПБр і черговий "дружній вогонь". В результаті бою терористи втратили п'ятьох своїх бійців.

Пізніше командир "Інтербригади" Комісарів приєднався до батальйону бойовиків "Восток". 12 липня 2017 року командир терористів помер від хвороби серця.

  • Підрозділ "Єрмак"

Підрозділ був на особливому рахунку в російського командування. Поранених бойовиків з цього формування навіть забирали на Мі-8 із сірої зони. Воно зайшло на територію України 25 червня 2014 року в Луганській області з чотирма САУ 2С9 "Нона", чотирма Т-64БВ і двома БМП-2. Кількість особового складу налічувала 100-115 бійців. Командував підрозділом російський офіцер із позивним "Терек".

Особливу увагу в "Єрмаку" приділяли артилерії. Адже завданням угруповання було вибити бійців 72-ї ОМБр ЗСУ з району Червонопартизанська. З цією метою в кінці липня 2014 року за одну ніч окупанти відстріляли 438 мін і снарядів по українських захисниках.

"Нони" "Єрмака". Липень 2014 року, Луганська область. Підполковник ГРУ в центрі

Начальником артилерії був призначений російський кадровий військовий, підполковник ГРУ Олег Кулієв, позивний "Сільвер", який за пів року до початку війни в Україні був направлений на перепідготовку на артилериста.

Підрозділ розташовувалося практично на "нулі" в селі Королівка Луганській області. Там бойовики регулярно здійснювали вилазки ДРГ, закладали фугаси і робили "набіги" на колони постачання.

Олег Кулієв ("Сільвер")

В кінці липня 2014 року підрозділ "Єрмак" перестав існувати. Після виконання свого основного завдання він був виведений в Росію і розформований. Але з бійців спецпідрозділу був також сформований інший специфічний загін – "Октава", який очолив все той самий Кулієв.

"Октава" зайшла в Україну у другій декаді серпня 2014 року і воювала під Многопіллям, Червоносільським, а потім під Горлівкою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...