За 2024-й рік АТ виробник передав російським ПКС 9 одиниць Су-34, - Костянтин Машовець

1. За 2024-й рік АТ "Новосибирский авиационный завод им.Чкалова" передав російським пкс 9 одиниць фронтових бомбардувальників типу Су-34 (Су-34М\НВО). Остання партія з 3-х одиниць надійшла у війська протягом вересня...

За весь час серійного виробництва даного типу бойового літака, військово-промисловик комлексом ри-фи їх виготовлено від 170 до 172-х одиниць.

2. Угрупування військ (УВ) противника "Центр", яке діє на Покровському, Торецькому та Курахівському напрямках отримало за 2 останніх тижня вересеня, в якості поповнення для доукомплектування передових підрозділів та відновлення понесених втрат - 1622 військовослужбовця.

Їх переважна більшість надійшла у передові батальйони бригад 2-ї загальновійськової армії (ЗВА). Переміщення, у так званий "район проведения сво", відбувалось комбінованим способом - залізницєю та літакми військово-транспортної авіації (вта).

3. Командування зс рб продовжує реалізацію заходів із нарощування бойових спроможностей своїх військ впс та ппо. Зокрема, щодо розширення ешелонування гарантованих зон ураження наземних засобів (зенітних ракетних військ)...

Так, в районі міста Гродно розпочато формування 62-го зенітного ракетного полку (зрп), який повинен бути озброєний зенітним ракетним комплексом (ЗРК) малої (ближньої) дальності дії типу "Тор-М1\М2", надходження якого очікується від ри-фи. За такою ж схемою, у 2023-му році був сформований 56-й зрп, також озброєний ЗРК типу "Тор-М1\М2".

На даний час зенітні ракетні війська (ЗРВ) військ впс та ппо рб укомплектовані наступними силами та засобами:

- 2 зенітних ракетних бригади (зрбр), одна на ЗРС типу С-300 - 15-а зрбр (район Фаниполь), друга на ЗРК типу "Бук-М1" - 120-а зрбр (район м.Барановичи)

- 3 зенітних ракетних полку (зрп) на ЗРС типу С-300 - 1-й зрп (район м.Гродно), 115-й зрп (район м.Брест) та 377-й зрп (район м.Полоцк)

- 3 зрп на ЗРК типу "Тор-М1\М2" - 56-й зрп (район Лунинец), 62-й зрп (формується, в районі м.Гродно), 1146-й зрп (район Островец)

- 2 зрп на ЗРК типу "Оса-АК\АКМ" - 147-й зрп (район м.Бобруйск) та 740-й зрп (район м.Борисов).

Таким чином, білоруське військове командування планує вже найближчим часом мати у складі ЗРВ своїх військ впс та ппо у розгорнутому стані, принаймні - 2 зенітних ракетних бригади (зрбр) та до 8-и зенітних ракетних полків (зрп).

Окрім цього, нагадаю, що на території Білорусі, російським військовим командуванням розгорнута оперативна група зенітних ракетних військ 11-ї армії впс та ппо пкс зс рф у складі:

- підрозділів 1533-го зрп 93-ї дивізії ППО

- підрозділів 1530-го зрп 25-ї дивізії ППО

в районах оперативних аеродромів (авіабаз)

"Барановичи", "Мозырь", "Зябровка"

Загалом, до 610 російських військовослужбовців, 6-7 одиниць зенітних ракетно-гарматних комплексів типу "Панцирь-С1" та до 15-16 пускових установок (ПУ) та інших елементів забезпечення бойової роботи зенітної ракетної системи (ЗРС) типу С-300\400.

4. Командування російського чорноморського флоту (чф-у) продовжує вживати заходи, щодо вдосконалення рівня ефективності захисту пунктів базування (ПБ) свого корабельного складу та прилеглих до них акваторій...

Так, протягом вересня, у повітряному просторі над акваторією ПБ Новороссийск ним були проведені випробування двох аеростатів візуального спостереження, очевидно, зі складу так званих "комплексов привязных аэростатов" (КПА), обладнаних апаратурою відеоспостереження із високою роздільною здатністю та передачи відеозображення в режимі "онлайн" на ПУ\КП "Новороссийской военно-морской базы". Випробування проводились на висотах до 200-250 метрів.

Очевидно, це стало продовженням опрацювання командуванням чф-у питання, щодо використання сучасних КПА типу "Ирбис" та "Рысь" для відповідного захисту ПБ Севастополь, яке проводилось ним, ще у квітні нинішнього року.

Ці КПА призначені для ведення контролю повітряної та наземної\надводної обстановки на відстані (радіусі) - до 15-и км, а також забезпеченні (ретрансляції) радіозв'язку...

Для довідки...

КПА "Ирбис" - висота застосування - до 900-1000 метрів, корисне навентаження - до 28-30 кг, час находження у повітрі (виконання завдання) - до 1-1.5-х діб

КПА "Рысь" - висота застосування - до 1000 метрів, корисне навантаження - до 120-150 кг, може знаходитись у повітрі - до 14-и діб.

Очевидно, командування чф-у вважає, що введення цих елементів (систем) відеоконтролю у склад охорони водного району й зокрема, протидиверсійних сил та засобів (ПДСЗ) на прилеглих до ПБ акваторіях, самих ПБ та повітряного простору над ними, дасть можливість суттєво наростити їх ефективність в режимі реального часу. Особливо, щодо ранього виявлення ще на віддаленних підступах до ПБ українських швидкісних безекіпажних катерів-брандерів, здатних атакувати корабельний склад чф-у , як в морі, так й безпосередньо в пунктах базування (ПБ).

Наскільки я розумію, ці оцінки та висновки, воно, протягом вересня, перевіряло на практиці у ПБ Новороссийск.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обмежені імперці путіна не встигають "тирити" ноу хау: Бійці ЗСУ використовують "рюкзаки-їжаки" і наземних роботів, що знов робить українців на полі бою на крок попереду загарбників

неділя, 20 жовтень 2024, 6:00

Нове обладнання для боротьби з російськими безпілотниками має з'явитися на передовій приблизно через місяць. Сили оборони Урини стали використовувати "рюкзаки-їжаки" і високотехнологічних наземних роботів у спробі захиститися від російської безпілотної...

Страхи зрадника збулись через 10 років: ЗСУ взяли в полон ватажка "Луганської гвардії", котрий вивісив російський прапор над ОДА 2014 роцку

субота, 19 жовтень 2024, 23:55

Один із найвідоміших луганських колаборантів, керівник бойового крила "Луганської гвардії" Герман Прокопів, імовірно, опинився в полоні Сил оборони України. Фото чоловіка опублікував Telegram-канал "Не чекай на мене з України", передають Патріоти Украї...