За яких умов протести в Росії можуть бути ефективними, - Володимир Огризко

Російські протести будуть ефективними, коли регіони почнуть вимагати економічної автономії, переконаний Володимир Огризко, український дипломат, міністр закордонних справ України у 2007−2009 роках, передають Патріоти України.

«Протести в Росії лише тоді матимуть якийсь результат, коли на місцях відчують, що у Москві втрачають контроль за регіонами. Російський народ — це рабський народ, який не розуміє, що таке воля, самоуправління, що таке діяти так, як вважаєш за доцільне. Але вони дуже чітко розуміють, що коли цар стає несправжнім і цим народом погано управляють, тоді доводиться шукати якихось нових царів», — розповів Огризко.

На його думку, протестні рухи у РФ можуть бути ефективними, якщо економічно сильні регіони, такі як Урал чи Сибір, почнуть вимагати для себе більше повноважень саме в економічній сфері. Цей процес Огризко називає дезінтеграцією: «Коли в регіонах побачать, що у Москві гризня, одна башта гризеться з іншою, [російського диктатора Володимира] Путіна принижують і до нього вже немає жодної поваги ні всередині країни, ні зовні - тоді регіони почнуть відчувати свою силу. Тут зіграють роль не власне раби, які є рабами за визначенням, а ті хто ними керує на регіональному рівні».

Дипломат вбачає, що ситуація може бути тотожною з тим, як відбувався розпад Радянського Союзу: «Це те, що за часів СРСР називалося „парадом суверенітетів“ — коли окремі республіки ще в рамках Союзу заявляли про свій суверенітет. Тоді, до речі, Російська Федерація зробила це першою, а потім почали всі інші».

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Скадовську пролунав вибух: Колаборант Сальдо заявив про удар HIMARS

субота, 18 травень 2024, 16:30

У тимчасово окупованому Скадовську на Херсонщині вранці 18 травня пролунали вибухи, інформують Патріоти України. Як пише "Суспільне", перший вибух пролунав близько 9 ранку, а через 15 хвилин – прогримів повторний вибух. Так званий очільник окупаційної ...

Якби я був Зеленським, я би сказав Заходу: "Пішли ви в дупу. У мене є фахівці – ядерну зброю ми зробимо", - харківський волонтер

субота, 18 травень 2024, 16:17

Україна має стати сильною країною, щоб ні від кого не залежати, вважає харківський бізнесмен і волонтер Юрій Сапронов. Про це він сказав в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, передають Патріоти України. На його думку, в ситуації...