"За один місяць зарплат депутатів можемо купити декілька комплексів NASAMS. Вони є в продажу, але ми чекаємо на гранти", - Жданов

"Масований обстріл на початку цього тижня — це політичний тиск Путіна на Україну з метою примушення нас капітулювати перед РФ. Він для цього буде робити будь-які заходи. Тому ніяких воєнних цілей. Він розраховує на те, що армію повинен зупинити наш Верховний Головнокомандуючий, прийнявши його пропозицію щодо мирних перемовин", - пише військовий експерт Олег Жданов у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Не треба нам сподіватися на обмежений ракетний ресурс в РФ. Справа в тому, що на сьогоднішній день навіть західні розвідки не можуть точно сказати, скільки є ракет на складах РФ, бо це радянські запаси і ніхто їх там ніколи не рахував. Вони не підпадали під жодний договір, окрім договору про обмеження звичайних озброєнь на європейському континенті. Хоча вони можуть вести ці ракети з-за Уралу. І чекати, поки вони закінчиться — марна праця, бо вони нас переб’ють раніше, ніж у них не буде ракет.

Розповім, як вони ефективно борються з нашою ППО: вони роблять дві хвилі ракетного удару. В першій хвилі ми намагаємося максимально збити їхні ракети і випускаємо наші ракети протиповітряних систем. А через 1−2 години йде удар з боку РФ, а наші системи ППО не встигають перезарядитися, тому можна летіти спокійно.

Тактику обстрілів Путін тільки розпочав. Зараз російський командуючий Сергій Суровікін буде методичне знищувати нашу енергетичну систему. Перші хвилі ми будемо відновлювати за рахунок запасів. А далі? Він буде гасити наші понижуючі підстанції. І де ми будемо брати трансформатори, щоб їх відновити? У них тактика виснаження. Або ми будемо намагатися закрити небо, тоді ефективність їхніх ударів буде зведена майже нанівець, або ми будемо мерзнути і не мати води.

Поки що постачання ППО — це просто домовленість. Ми вже 7 місяців домовляємось про ППО і ПРО. Єдиний раз нам Словаччина передала С-300. Я не розумію, чому ми не виходимо на ринок і не купуємо? Нам же виділяють гроші. Ми могли б купувати або аналоги, або такі ж самі комплекси. За один місяць зарплат депутатів можемо купити декілька комплексів NASAMS. Вони є в продажу, але ми чекаємо на гранти.

Тож добрий та поганий для нас сценарій на зиму такі.

Поганий: ми можемо залишитися без теплогенеруючої системи або вона буде дуже обмеженою в результаті руйнування з боку РФ. Тоді виникне величезна проблема, особливо в містах. Тому що без електрики немає води, що призведе до санітарно-епідеміологічних проблем. І без електрики немає тепла.

Оптимістичний сценарій: якщо найближчими тижнями, до кінця цього тижня, перший комплекс ППО почне заїжджати в Україну, тоді ми можемо ставити питання, що ми цю зиму зможемо прожити з теплом і з водою".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...