Загиблі Герої квітня-2020

Війна в Україні триває, і шість років поспіль ми втрачаємо на передовій своїх захисників. У квітні країна попрощалася з п’ятьма воїнами, які на фронті захищали від російської агресії свої родини та кожного з нас.

Загиблі Герої березня та квітня 2020 01

Олексій Миколайович Купріков (позивний Лєший) народився 13.01.1971 року у станиці Безрічна Олов’яннінського району Читинської області (РРФСР). Мешкав у селищі міського типу Черкаське Новомосковського району Дніпропетровської області.

Солдат, механік-водій 3-го батальйону 93-ї окремої механізованої бригади.

Олексій Миколайович був напрочуд хорошим воїном, дуже багато приділяв уваги до своєї БМП, сумлінно виконував вказівки та просто будь-які прохання. Це була людина, яка хотіла, щоб його майбутні онуки жили не так, як ми, а мали гідний рівень життя у дійсно незалежній, демократичній країні. Олексій був одним із тих, хто міг віддати останнє, якщо дійсно цього потребували інші.

"На війну йти спочатку не збирався. Утім, як кажуть товариші по службі, смерть близького друга на фронті змусила Олексія переглянути свої плани. І у листопаді 2018 року він підписав контракт, саме напередодні виходу бригади на Донеччину. Він воював у Новоселівці Другій, а потім – на околицях Кримського.

Спочатку був стрільцем-помічником гранатометника, та потім виявив бажання стати механіком-водієм та поїхав учитися до навчального центру", - цитата з допису прес-служби 93-ї ОМБр.

Загинув 9 квітня в районі селища Кримське Новоайдарського району Луганської області внаслідок множинних осколкових поранень, що дістав під час бою з найманцями РФ.

Похований 11 квітня у селі Вільне Дніпропетровської області. У нього залишилися мати, сестра, цивільна дружина та син.


Загиблі Герої березня та квітня 2020 02

Леонід Леонідович Скакуненко (позивний Барон) народився 22.04.1987 року у селі Лихівка П’ятихатського району Дніпропетровської області.

Солдат, навідник 93-ї окремої механізованої бригади.

"У 2014 році Леонід був призваний до Національної гвардії за мобілізацією. Далі – контракт із 93 бригадою "Холодний Яр", у складі якої воював уже третю ротацію. Брав участь у бойових діях у Новотроїцькому, Новоселівці Другій, на околицях Кримського.

"Барон був справжнім героєм: самовідданим, патріотичним. У лютому цього року він разом із побратимами відбив напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи, яка спробувала прорватися на позиції холодноярців. Він поклав життя, воюючи з російськими окупантами на одній із найскладніших ділянок фронту", - згадували про нього побратими.

Загинув 12 квітня вранці в районі селища Жолобок Новоайдарського району Луганської області від смертельних осколкових поранень, які дістав під час обстрілу наших позицій.

Похований 15 квітня у рідному селі. У нього залишилися сестра, дружина та син.


Загиблі Герої березня та квітня 2020 03

Андрій Володимирович Шинкарук народився 16.07.1991 року у місті Любомль Волинської області у багатодітній родині.

2006 року він закінчив 9 класів загальноосвітньої школи №3, під час навчання у якій у нього вже потроху вимальовувалися риси серйозного та відповідального чоловіка. Після уроків він не бігав гуляти, а неодмінно йшов додому, допомогти своїм батькам та сестрам. Він був стриманим та мав добру душу, був гарним учнем, особливо у фізичному вихованні, де показав себе одним з кращих, полюбляв спорт, зокрема футбол, мав здібність працювати у команді заради спільної перемоги.

У першу хвилю мобілізації Андрій Володимирович приєднався до лав тих, хто захищав Україну на Донбасі. Служив у складі 1-го батальйону територіальної оборони "Волинь" (на той час), брав участь у бойових діях в районі Дебальцевого. Демобілізувавшись у 2015 році, він вступив до Національної академії сухопутних військ, яку закінчив влітку 2019 року за спеціалізацією "Управління діями підрозділів механізованих військ".

Лейтенант, командир взводу 28-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 20 квітня о 16.35 в районі міста Мар’їнка Донецької області від множинних осколкових поранень, що їх дістав під час обстрілу наших позицій з СПГ-9.

Похований 23 квітня у Любомлі. У нього залишилися бабуся, мати та чотири сестри.


Загиблі Герої березня та квітня 2020 04


Олексій Васильович Лісін народився 30.03.1990 року у селі Гірке Гуляйпільського району Запорізької області. Мешкав у Дніпрі.

Солдат, водій кулеметного взводу (відряджений до механізованого взводу) 93-ї окремої механізованої бригади.

За інформацією прес-служби бригади, "…боєць родом із села Гірке на Гуляйпільщині, що на Запоріжжі. Народився 30 березня 1990 року. Майже ровесник держави за яку загинув…
Приєднався до нашої бригади чоловік торік, коли ми боронили Авдіївський напрямок на Донеччині.

До армії Олексій працював далекобійником у Дніпрі. Наш побратим пережив у своєму житті велику трагедію — втратив обох батьків та будинок у пожежі. Через це найбільше мріяв після повернення з війни відбудувати батьківський дім" .

Загинув 28 квітня увечері в районі селища Жолобок Новоайдарського району Луганської області від смертельних осколкових поранень, що зазнав під час артилерійського обстрілу наших позицій.

На момент здачі матеріалу на друк дата поховання ще невідома. У Олексія залишилися бабуся, брат, сестра та донька.

Ігор Вівчаренко, військовослужбовець 3-го окремого полку спецпризначення, загинув 14 квітня під час проведення планових занять із вогневої підготовки на Донеччині. Чоловік отримав поранення, несумісне з життям, унаслідок розриву міномета. Ігор родом з Кіровоградської області, йому було 24 роки. У воїна залишилися батьки, четверо братів та сестра.



Джерело 1

Джерело 2


Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Справжня будівля з роману Булгакова: Як виглядає палац арештованого путінського топ-чиновника (відео)

середа, 24 квітень 2024, 19:29

Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов, якого заарештували за підозрою у хабарництві, має елітну нерухомість у Москві. Про це повідомили російські Telegram-канали, передають Патріоти України. Іванов, ймовірно, жив у особняку в Чистому провулку у...

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...