Заява президента Зеленського прямо порушує закон "Про оборону України" та відкриває Путіну шлях до здачі всього українського Донбасу. Це державна зрада, - Бутусов

Президент Росії Путін оголосив Україні війну, фактично позбавив Україну суверенітету над окупованою частиною Донбасу, та віддав наказ російській армії окупувати українську землю. В цей день від російських снарядів на Донбасі загинуло два українських воїни. Це пряма агресія.

До відповіді України була прикута увага всього світу. І що ж ми чуємо в заяві президента України?

Верховний Головнокомандувач та президент України Володимир Зеленський ЗАБОВ'ЯЗАНИЙ в даному випадку діяти тільки одним чином - згідно з діючим законом "Про оборону України", який він добре знає, адже чотири рази за час своєї каденції саме Зеленський підписував правки до цього закону.

Закон "Про оборону України" забов'язує Верховного Головнокомандувача до таких дій:

"Стаття 4. Відсіч збройній агресії проти України

У разі збройної агресії проти України або загрози нападу на Україну Президент України приймає рішення про загальну або часткову мобілізацію, введення воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях, застосування Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, подає його Верховній Раді України на схвалення чи затвердження, а також вносить до Верховної Ради України подання про оголошення стану війни".

Лінк: https://ips.ligazakon.net/document/T193200?an=2819...

В законі нема ніяких варіантів. Нема "може вводити а може і не вводити". І Зеленський прямо порушив закон "Про оборону України", тому що не оголосив жодних дій, який має виконати по закону.

Ось усі ініціативи у промові Зеленського:

1. "Я ініціював скликання засідання Ради Безпеки ООН, проведення спеціального засідання ОБСЄ, ми наполягаємо на повноцінній роботі СММ ОБСЄ для запобігання подальшій ескалації. Також ініційовано скликання саміту Нормандської четвірки".

У РБ ООН знаходиться Росія, яка накладе вето на будь-які дії проти її інтересів. Заяви ОБСЄ ніяких наслідків для РФ мати взагалі не можуть, СММ ОБСЄ ніяк не може запобігти ескалації, її роботу росіяни майже повністю заблокували.

2. "Відь наших партнерів ми очікуємо чітких та дієвих кроків підтримки. Дуже важливо побачити хто нам справжній друг і партнер, а хто продовжить лякати РФ словами".

На які дії партнерів розраховує голова держави, який сам відмовився виконувати власний закон та захищати свою країну від агресії? Хто у світі повірить у дієздатність України та нашу готовність до боротьби, коли президент не застосував жодних дій спротиву навіть після указів та слів Путіна, що Україна це штучна країна без традицій державності?

3. "Наші кордони надійно захищені. Створено систему територіальної оборони".

І це все про оборону, дві фрази.

Лінк: https://censor.net/ua/news/3317870/zvernennya_prez...

Володимир Зеленський забов'язаний як мінімум, негайно, виконати закон:

1. Розірвати дипломатичні стосунки з Росієй.

2. Підписати указ про часткову мобілізацію військовослужбовців оперативного резерву 1-ї черги та добровольців інших категорій для доукомплектування бойових з'єднань.

3. Підписати указ про введення воєнного стану на територіях Донецької та Луганської областей.

4. Внести сьогодні на засіданні Верховної Ради подання про оголошення стану війни.

5. Підписати указ про запровадження візового режиму з країною-агресором.

6. Підписати указ про виділення додаткових коштів бюджету на посилення сил оброни та безпеки, перерозподіливши видатки.

7. Звернутись до країн НАТО про негайну військову, технічну та фінансову підтримку через російську агресію.

Якщо ці заходи Зеленський не застосує сьогодні, значить, масштабні маневри Путіна, погрози війною, морська блокада, масовані обстріли наших військ на Донбасі, указ Путіна "про визнання незалежності ЛДНР", указ про введення російських військ на Донбас - все це могло бути результатом змови офіса президента з Кремлем.

І значить, що Путін не отримавши ніякого спротиву своїй зухвалій агресії, отримає можливості згодом захопити увесь Донбас.

Верховна Рада мусить сьогодні самостійно ініціювати усі ці питання на своєму засіданні, оскільки Верховний Головнокомандувач або не розуміє наслідки своєї бездіяльності, або ступив на шлях державної зради.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...