Захід має змінити підхід до підготовки ЗСУ, інакше доведеться дорого заплатити, - британський аналітик

Західні партнери перевели пріоритет на навчання українських солдатів якраз при передачі західних танків та БМП. Однак почали проводити тренування на своїх полігонах аж у січні 2023 року, хоча рішення про необхідність навчань було ухвалено ще у вересні 2022 року. Це дозволило отримати російським військам серйозну фору та зміцнити позиції у таких напрямках, як лівобережний Дніпро Херсонської області. Про це міркує старший науковий співробітник із наземних бойових дій у Королівському інституті об'єднаних служб Джейк Уотлінг, опублікувавши матеріал у The Guardian, передають Патріоти України.

"Ще одна проблема полягає в тому, що більша частина навчання, що надається, була погано розроблена. Окремі солдати можуть навчатися в Україні. Що там непросто зробити - полігони України є мішенню для російських ударів, так це бойову підготовку над ротою. З цієї причини для деяких українських підрозділів організована колективна підготовка на європейських полігонах. про у статті.

Уотлінг зазначив, що бійці ЗСУ ясно дали зрозуміти, що вони не змогли зробити це на західних полігонах. Вони не можуть керувати своїми БПЛА через нормативні обмеження або використовувати власне програмне забезпечення для управління вогнем, оскільки воно не сертифіковане НАТО.

За словами вченого, бюрократичні обмеження наголошують на серйозній проблемі для партнерів України. Хоча від боїв, які ведуть українські солдати, прямо залежить доля та стабільність континенту.

"Якщо це питання не буде вирішено, то переваги, якими нині користується Україна, зникнуть, а НАТО боротиметься за досягнення цілей готовності, погоджених у Вільнюсі. Таким чином, майбутнє європейської безпеки залежить від здатності західних столиць дивитися в майбутнє і приймати своєчасні рішення. Нам щодня нагадують про ціну зволікань частину Херсонщини", – наголосив автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"ЗСУ ще можуть відстояти Вугледар": Німецький аналітик назвав головну умову

неділя, 29 вересень 2024, 19:53

Сили ЗСУ продовжують битву за місто Вугледар у Волноваському районі Донецької області, однак ситуація близька до того, що російські окупанти можуть перерізати логістичні маршрути. Таку думку висловив експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, пере...

Російські окупанти зайняли Маринівку та просунулися біля Новогродівки — DeepState

неділя, 29 вересень 2024, 19:41

Російські війська у Донецькій області окупували Маринівку та просунулись біля Новогродівки. Про це повідомляється в Telegram-каналі аналітичного порталу DeepState, передають Патріоти України.