Закуска з мертвих бджіл і не тільки: Клопотенко розповів, що замовляли Дуглас і Блінкен в його ресторані (фото)

Напередодні переможець кулінарного шоу "МастерШеф-5" Євген Клопотенко приймав у себе в ресторані "Сто років тому вперед" у Києві почесних гостей - держсекретаря США Ентоні Блінкена з американською делегацією і оскароносного актора Майкла Дугласа з сином. Про це ресторатор розповів на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Клопотенко зізнався, що був приємно шокований вибором закладу іноземними гостями, яких мав честь познайомити з українською кухнею. "Щойно Майкл Дуглас був, через три години був Ентоні Блінкен, тут перекрили все... А я просто переможець 5 сезону "МастерШеф" Євген Клопотенко", - поділився він емоціями.

Також Євген показав фото з Майклом Дугласом і Ентоні Блінкеном та розповів, якими українськими стравами їх годував. "Що їли сьогоднішні гості: борщ, качана каша, копчені груші, домашня олія зі спеціями, закуска з білого буряка, верещака, квас, свіжоспечений хлібчик, дуже зацінили", - розповів шеф-кухар, який популяризує українську кухню, експериментує зі смаками і використовує у своїх стравах спеції та прянощі, вирощені в Україні.

На сторінці "Сто років тому вперед" в Instagram сказано, що почесні гості також куштували бджіл і казали, що вони - смачні. В ресторані Євгена Клопотенка іх подають як закуску, яку готують з підмору – тіл померлих медоносних бджіл. "Ми готуємо підмор - комах, які відмерли в природній для їх циклу життя спосіб. Підмор використовують по-різному: в медицині, в настоянки, а ми - готуємо закуску", - пояснювали у закладі.

Ціна закуски з бджіл з медом, соусом з ягід та обліпихи коштує 180 грн.

Держсекретар США Ентоні Блінкен з офіційним візитом приїжджав до Києва 11 вересня. Цього дня українською столицею прогулявся й американський актор Майкл Дуглас, який 12 вересня візьме участь у четвертому Саміті перших леді та джентльменів, ініційованому та організованому першою леді України Оленою Зеленською.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ідіотизм і самодурство вищого гатунку": Чим Петру І заважали металеві набійки на взутті мешканців Петербургу, - журналіст

четвер, 12 вересень 2024, 16:06

"12 вересня 1715 року цар Петро І Антихрист видав указ про заборону мешканцям нової столиці Московського царства Санкт-Петербургу підбивати чоботи та черевики металевими скобами та гвіздками. Це для того, щоб не псувалися дерев'яні тротуари. Тих, хто у...

Знайшли схему, яка всіх "задовольнила": Росія таємно обслуговує свої літаки французьким обладнанням

четвер, 12 вересень 2024, 15:30

Казахстанські фахівці обслуговують російські Су-30СМ, використовуючи французьке обладнання Thales і Safran попри санкції. Про це повідомляється в дослідженні Inform Napalm, передають Патріоти України. Казахстанська компанія ARC Group співпрацює з росій...