"Залужний точно знав, якою буде нова стратегія 2024. Тепер її озвучили в США", - Голобуцький

"Залужний точно знав, якою буде нова стратегія 2024. Тепер її озвучили в США: глибокі удари за обмеженого бюджету, міцне закріплення на позиціях і накопичення ресурсів для вирішальної атаки", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"The New York Times опублікував вже звичну регулярну статтю щодо війни в Україні: "США рекомендували Україні тимчасово закріпитись на наявних позиціях і нарощувати власне виробництво зброї".

Задача: "створити достатньо переконливу загрозу для Росії, щоб та пішла на переговори наприкінці 2024 чи в 2025".
Окремо відзначено, що Україна шукає "творчих способів" вивести Росію з рівноваги. Маються на увазі успішні атаки на Крим, на флот по всім узбережжям Чорного моря, на виробництва, склади, логістичні вузли і "вузькі місця" транспортування в глибокому тилу. І це вже працює.
Позначені два стовпи запобігання поразки від Росії: нова стратегія і належна підтримка від союзників. Фактично, це те, що утвердив в своїй статті генерал Залужний. Для розробки річних планів за обома пунктами США відправили до нас тризіркового генерала (генерал-лейтенанта Антоніо А. Аґуто-молодшого, який керує підтримкою України з бази у Німеччині).
Щодо підтримки, щоправда, зазначена прикра реальність: Захід просто не має очікуваних запасів зброї і особливо снарядів. ВПК останні десятиліття не орієнтувався на повноцінне державне оборонне замовлення, тільки на достатньо скромні комерційні приватні контракти. З фінансами, зважаючи на держборг США, теж не все добре. Тому цей момент вже визначений остаточно: Україні доведеться воювати 2024 "з більш обмеженим бюджетом".
Очевидно, генерал Залужний це прекрасно розумів ще влітку, до початку бюджетних дебатів - тому і позначив основну ставку на нову стратегію, а не на гроші чи поставки. Щоправда, Головком тоді, в The Economist цю стратегію так і не назвав (хоча вже очевидно, що точно знав про неї). Тепер же ясно, що основою нової стратегії за обмежених ресурсів будуть глибокі удари по ворогу з накриттям стратегічно важливих цілей.
З точки зору нефахівця - цілком життєздатний підхід. Він справді може виправдати себе. Звісно, за умови, якщо зміниться державна політика України у сфері власного виробництва, корупції, державного сприяння орієнтуванню економіки на військові потреби (бо зараз це фактично державне стримування, як не перешкоджання і прямі заборони).
--
І окремий принциповий момент, позначений американськими можновладцями: ЩОБ ВИГРАТИ ВІЙНУ, УКРАЇНІ НЕ ТРЕБА ПОВЕРТАТИ ВСЮ ТЕРИТОРІЮ. Тобто, стратегічні плани не мають охоплювати битви за кожен з майже 20% окупованої території. Сконцентруватись на жорстоких відсікаючих ударах на ключових напрямках, отримати "кілька стратегічних і символічних перемог" (за зміцнення оборони і нарощування власного збройного виробництва) - і цього буде достатньо, щоб Кремль зважив ризики і витрати та дав задню.
Це теж виглядає реалістичною оцінкою перспектив.
Крім того, Україна вже робить достатньо успішні кроки в напрямку власного збройного виробництва: важкі та звичайні дрони, угода з Rheinmetall (18 жовтня 2023 вже зареєстровано офіційно ТОВ "РАЙНМЕТАЛ - УОП" і отримано код ЄДРПОУ)... Хоча, звісно, це ще навіть близько не "переведення економіки на військові рейки" і не "нарощування достатньо власного збройного виробництва".
В будь-якому випадку, для повернення територій і відкидання окупантів воювати має вся країна. А з цим в нас все досі сумно".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...