"Зараз уся країна бігає та розбирається з цим": Берлінська назвала три функції, з якими не справляється Міноборони (відео)

Ветеранка війни та членкиня команди адвокації зброї для України у США, керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська в інтерв'ю Radio NV назвала три функції, з якими, на її думку, не справляється Міноборони України, передають Патріоти України.

Берлінська заявила, що Міноборони мало б взяти на себе лідерство та зайнятись прогнозуванням того, «що нас технологічно очікує завтра та які будуть виклики на полі бою», зібравши для цього провідних експертів, насамперед інженерів та виробників.

Вона зазначила, що у 2015 році разом з колегами говорила про те, що про те, що FPV-дрони та засоби РЕБ — це потенційно важлива зброя, але в Міноборони «про це не подумали» і зараз «вся країна бігає і розбирається в засобах РЕБ».

«Якщо ми зараз не подумаємо про, наприклад, автоматичні оптичні системи наведення і навігації, про лазерну зброю, про електромагнітну зброю, про питання роїв дронів і багато інших, то ми матимемо ту саму ситуацію. І у 2025−2026 році нам доведеться купляти і замовляти вже те, про що вже фронт буде просто благати. Замість того, щоб сісти і подумати наперед», — пояснила керівниця Центру підтримки аеророзвідки.

За словами Берлінської, Міноборони необхідно подумати на кілька кроків вперед і говорити ринку, виробникам, дослідникам, інженерам, над чим вже зараз потрібно працювати.

Також ветеранка наголосила, що Міноборони не справляється із забезвеченням українського війська. «Подзвоніть у будь-яку військову частину або приїдьте на фронт. Запитайте, чи в них усе є. … Чи є в них бронеавтомобілі, які захищають від FPV-дронів, наприклад? Чи вистачає засобів РЕБ? Чи є достатньо дронів з нічним баченням. А зараз йде зима і вночі люди будуть просто „сліпі“. Йдуть довгі ночі. Обов’язково мають бути хоча б Mavic 3T. Чи достатньо кишенькових, портативних засобів радіоелектронної розвідки, спектральних аналізаторів? Принаймні тих же цукорків. Чи достатньо людям елементарного технологічного сету, без якого неможливо воювати в такій технологічній війні. Чи достатньо наземних роботизованих комплексів?» — сказала Берлінська.

Ще один напрямом, яким, за її словами, має займатись Міноборони, Берлінська назвала «розумне» використання людей. «Коли людина приходить в армію, її цивільні навички беруться до уваги. Якщо це програміст, то ця людина може займатися цими ж питаннями в армії, а не різко перепрофільовуватися і раптом ставати водієм. Якщо це класний інженер, то ця людина може працювати над певними секретними розробками, які має ініціювати Міністерство оборони спільно з Мінстратегпромом. Якщо ми говоримо про хорошого медика, то не треба перекроювати хорошого медика в поганого мінометника. Таких речей дуже багато», — пояснила Берлінська.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Гарна дівчина з темним волоссям: Ольга Фреймут показала рідкісне фото з молодшою сестрою

субота, 12 жовтень 2024, 15:56

Молодшу сестру відомої телеведучої Ольги Фреймут звати Юлія. Жінка веде непублічний образ життя. Зараз її знімок з’явився у блозі екс-ревізорки, передають Патріоти України. Ольга Фреймут поділилася у своєму Instagram-блозі знімками, зробленими під час ...

У компанії ексдружини Тищенка та відомої дизайнерки: Блогерка Квіткова похвалилася відпочинком на півдні Африки

субота, 12 жовтень 2024, 15:16

Разом з подругами блогерка Даша Квіткова відправилась у Кейптаун — портове місто на південному заході Південно-Африканської Республіки. Там серед інших — колишня дружина скандального Миколи Тищенка Алла Барановська, нагадують Патріоти України. Українсь...