"Зауважте, Ізраїль точно так само як Україну схиляють до миру, переговорів, інших початково неприйнятних для влади і держави речей", - Голобуцький

"Прямо зараз між Ізраїлем та ХАМАС заморозилась ситуація з обміном заручників на засуджених: мали обміняти 39 бойовиків на 13 ізраїльтян на 7 іноземних громадян, відповідно до повідомлень МЗС Катару, котрий виступає посередником", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але ХАМАС почав обвинувачувати Ізраїль в порушенні домовленостей. Ізраїль все заперечує. Пізніше ХАМАС заявив, що згідний продовжити виконання угоди про обмін полоненими після зусиль Єгипту і Катару, які передали запевнення Ізраїлю про прихильність до умов.
Однак Ізраїль все одно виставив дедлайн: або протягом 2,5 годин (до опівночі 26 листопада) обмін таки відбувається відповідно до попередніх домовленостей, або поновляться бойові дії, тимчасово припинені вчора, 24 листопада, о 7:00 якраз з умовою повернення заручників.
При тому міністр оборони Ізраїлю Йоав Ґаллант заявив, що ЦАХАЛ не залишить Сектор Ґази, доки всі заручники не повернуться до Ізраїлю. А всі наступні переговори про обмін відбуватимуться без припинення вогню ЦАХАЛ: "Будь-які подальші переговори відбуватимуться під вогнем. Тобто, якщо вони захочуть продовжити обговорення наступної [угоди], то це відбуватиметься в той час, коли падають бомби і сили ведуть бої, така основа".
Зауважте, Ізраїль точно так само як Україну схиляють до миру, переговорів, інших початково неприйнятних для влади і держави речей. США доволі серйозно тисне на ізраїльських партнерів. І в цьому Білий дім встиг, фактично, кардинально поміняти позицію за перші 6 тижнів війни. Бо виборці, конгресмени, сенатори тиснуть на Байдена. Він не отримав очікуваної підтримки своєї позиції беззастережної допомоги Ізраїлю. Натомість навпаки, серед виборців демократів виявилось надто багато прибічників якщо не ХАМАС, то міфу "мирної окупованої стражденної Палестини".
В ситуації з підтримкою України очікування так само не збіглись з реаліями, а кремлівське лобі виявилось дуже потужним, поширення проросійських міфів і відвертої брехні - надто масштабним.
Фактично, проблеми США з підтримкою що України, що Ізраїлю коріняться саме в цьому: в початковому програші інформаційної війни через критичне недооцінювання небезпеки цього вектору діяльності ФСБ (інформаційна підтримка ХАМАС також йшла з Кремля, а тим більше - створення і поширення серед непричетних і необізнаних міфу про "народ-жертву").
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...