Завод з орбіти "слуги народу" Куницького постачав зарядні станції в окупований Крим і РФ, - журналістське розслідування

Великий український завод Autoenterprise, який виробляє зарядні станції для електрокарів, пов’язаний із нардепом від партії Слуга народу Олександром Куницьким, із 2016 року здійснював постачання у РФ. Про це повідомляють "Схеми", передають Патріоти України.

Під час розслідування журналісти з’ясували, що 2021 року підприємство почало співпрацювати з кримським бізнесменом, який на базі продукції згаданого заводу побудував мережу заправних станцій у Криму під егідою окупаційної влади півострова.

Журналісти отримали та проаналізували з десяток контрактів холдингу Autoenterprise. Стало відомо, що щонайменше з 2016 року харківська фірма АЕ Фекторі з групи Autoenterprise постачала електрозарядні станції як приватним російським компаніям, так і для державної структури — холдингу Россети.

Крім того, в Autoenterprise публічно наголошували, що компанія має віддалений доступ до власних зарядок, хоч би де вони були встановлені.

Також журналісти звернули увагу на те, що з 2021 року в Криму запрацювала і збільшувалася мережа електрозарядних станцій під брендом DriveEnergy, виготовлених саме на харківському заводі Autoenterprise. На станціях прямо вказано, що вони зроблені в Україні.

Сам Куницький заявив, що не знає, як харківські електрозарядні станції опинилися в Криму, але зазначив, що «до продажів не мав жодного стосунку». Директор підприємства, депутат Харківської міськради Аліна Мустафаєва також заявила в коментарі Схемам, що їм невідомо, як станції опинилися в Криму. Однак редакція знайшла безліч підтверджень зворотного.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...