Зеленському досі ніхто не пояснив, що мери - це абсолютно той же рівень влади, що й в нього самого, просто на меншій території, - політтехнолог Голобуцький

Ну, або все ж пояснили – але президент категорично з цим не згоден, тому докладає всіх зусиль, щоб вбудувати мерів у владну вертикаль.

"Сьогодні – черговий видатний день факапів партії влади (це крім «шостого року війни» у виступі Зеленського): «слуги» примудрились спочатку постановою КМ забрати останні 100 мільйонів з колись обіцяних 2 мільярдів на будівництво аеропорту в Дніпрі, а потім швиденько «повертати все взад», бо мер Дніпра Філатов вчасно здійняв скандал", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Логіка загалом зрозуміла: бо в Дніпрі, якщо не чинити перешкод будівництву що метро, що аеропорту, це все виборці запишуть на рахунок мера Філатова. А отже - партії мерів «Пропозиція». Тобто, ситуація «влада Зеленського хіба заважає, а потрібні людям речі робить тільки місцева влада» стане очевидною ще для умовних кількох сотень тисяч виборців, при тому не тільки Дніпра.

А якщо перешкодити будівництву – то можна спробувати запустити меседж «Філатов – безтолковий мер, він нічого не робить для людей». Ну і далі, закономірно, «голосуйте за «слуг народу».

В принципі, Філатов просто найбільш контрастний приклад. А ситуація однакова для всіх обласних центрів і просто достатньо крупних міст: СН напередодні місцевих виборів докладає максимум зусиль (інша справа, що криво і безрезультатно докладає) для дискредитації місцевої влади і бодай часткового відновлення рейтингу влади.

З публічних заяв Зеленського, він так і продовжує сприймати мерів нижньою, підлеглою ланкою виконавчої вертикалі влади. Йому досі ніхто не пояснив, що мери, загалом, - це абсолютно той же рівень влади, що й в нього самого, просто на меншій території. А так за мерів голосували десятки і сотні тисяч тих же виборців, що і за президента. Тому вони гарантовано не є і не можуть бути підлеглими Зеленського.

Ну, або все ж пояснили – але він категорично з цим не згоден, тому докладає всіх зусиль, щоб вбудувати мерів у владну вертикаль. Просто для цього треба буде обрати нових, правильних мерів від «Слуги народу». Ймовірність цього, м’яко кажучи, мінімальна. Але бажання є. Тому кампанія дискредитації і мерів, і партії мерів найближчим часом помітно посилиться.

Бо, серед іншого, якщо партія мерів отримає мандат довіри на місцевому рівні – це означатиме, що мандат довіри втратила центральна влада. А в контексті ймовірних дострокових парламентських виборів це загрожує кардинальними змінами політичного ландшафту. Отже, «мочитимуть» мерів і їхню партію жорстоко і з залученням всього доступного адміністративного ресурсу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...