"Зеленському вже запізно погрожувати меру Черкас поліцією та СБУ", - офіцер ЗСУ

Відверта слабкість уряду та багато разів продемонстрована некомпетентність привели до нинішньої ситуації.

"В цілому у таких ситуаціях, як пандемія, місцева влада мала би підтримати заходи уряду й орієнтуватись на календар виходу з карантину, який представила центральна влада. Але в нашій ситуації вилізло багато факторів, чому це накрилось", - пише Роман Кулик на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Це і низка суперечливих чи помилкових рішень, які були запровадженні за останні півтора місяці. Відверта слабкість уряду та багато разів продемонстрована некомпетентність. Неспроможність контролювати виконання власних же рішень, нікчемна законодавча база й рівень виконавців, унаслідок чого штрафи як інструмент просто не працюють. І суди футболять левову частку протоколів за порушення карантину.

І на цю кон'юктуру накладається один ключовий фактор: це усвідомлення суспільством того, що навіть у такий час - правила не одні для всіх, як здавалось на початку епідемії в Україні. Що підприємці ледве витягують, не отримуючи від держави ніякої реальної допомоги чи спрощення існування, поки нардепи та їх оточення тусуються у "Велюрі". Це і працюючий від початку "Епіцентр", у той час як увесь аналогічний бізнес сидить по домівках і втрачає. Хоча ж можна дати можливість відкрити магазини з низкою запобіжників. Це і попередження меру Черкас, але не Філатову, в якого з Аваковим хороші стосунки. Etc, etc, пригадати є що.

І це питання РПЦ в Україні, яка стала головним інституційним винуватцем поширення вірусу, але поки так і не понесла за це жодної відповідальності. Ви ж не пригадуєте жорсткі застереження Зеленського в їх бік, як це було з Бондаренком? От і я не пригадую.

Тому видима слабкість уряду, помножена на очевидну несправедливість у контролі над дотриманням карантину, помножена на часто інфантильну поведінку частини суспільства (бо давайте не вішати все на уряд та президента - вони лише дають "чудові" приводи) і призвела до поточної ситуації.

Українці, серйозна частина яких лишилась без засобів для існування, починають масово забивати на карантин, міська влада самостійно іде на пом'якшення карантину, орієнтуючись на настрої на місцях та фінанси своїх громад. І Зеленському вже запізно грозитись меру Черкас поліцією та СБУ. Бо ж до цієї ситуації в країні призвели і його дії".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...