"Зенітна ракета не може завдати таких руйнувань": Військовий експерт припустив, чим Росія могла обстріляти центр Одеси

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко проаналізував наслідки ракетних ударів по Одесі. Він переконує, шо по Спасо-Преображенському собору прилетіла російська ракета, а не ракета ППО. Про це він написав у соцмережах, передають Патріоти України.

Олександр Коваленко проаналізував наслідки руйнувань на місці ракетних обстрілів Одеси. Він зазначив, що зенітна ракета, яка використовується системою ППО не може завдати таких руйнувань.

"Пошкодження, які фактично зафіксовані - це бойова частина приблизно потужністю 300 кг. 300 кг - це бойова частина "Онікса" або "Калібра". Згідно з офіційними даними, всі 4 КРМБ "Калібр", які були випущені по Одесі, були збиті. Тут є один нюанс. "Калібр", як і будь-яка інша ракета, може мати два типи збиття - детонацію в повітрі, або пошкоджена паливна система, він впаде зі збереженням бойової частини, і бойова частина здетонує після падіння", - пояснив військово-політичний оглядач.

Він також зазначив, що ймовірно окупанти вдарили по історичному центрі Одеси ракетою "Онікс". "Є ймовірність того, що це був "Онікс". Загалом, однакові бойові частини, однаковий ефект. Коли росіяни заявляють, що це нібито була зенітна ракета, тобто наш засіб протиповітряної оборони, то це абсолютна маячня. Зенітна ракета би таких пошкоджень не залишила, там зовсім інша бойова частина, інший принцип дії. Навіть якщо говоримо про С-300, то це осколкової дії ефект", - пояснив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"ЗСУ ще можуть відстояти Вугледар": Німецький аналітик назвав головну умову

неділя, 29 вересень 2024, 19:53

Сили ЗСУ продовжують битву за місто Вугледар у Волноваському районі Донецької області, однак ситуація близька до того, що російські окупанти можуть перерізати логістичні маршрути. Таку думку висловив експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, пере...

Російські окупанти зайняли Маринівку та просунулися біля Новогродівки — DeepState

неділя, 29 вересень 2024, 19:41

Російські війська у Донецькій області окупували Маринівку та просунулись біля Новогродівки. Про це повідомляється в Telegram-каналі аналітичного порталу DeepState, передають Патріоти України.