Зернова криза показала, що у України будуть проблеми зі вступом у ЄС, - польський експерт

Проблеми з експортом українського зерна продемонстрували той факт, що у разі вступу України в ЄС фермери Польщі і України будуть найбільшими конкурентами в Євросоюзі. Про це в інтерв’ю заявив політичний оглядач видання Dziennik Gazeta Prawna, публіцист і автор книг про Україну Міхал Потоцький, зазначивши при цьому, що перемовини про вступ України в ЄС будуть дуже вкрай складними, передають Патріоти України.

"Зернова криза – це дуже добрий приклад того, які можуть бути проблеми між Польщею і Україною, коли Україна приступить до перемовин про вступ до Європейського Союзу. Тому що фермери Польщі і України будуть найбільшими конкурентами в Євросоюзі. Якщо ми не вивчимо уроків, не пройдемо шлях до нормального компромісу, який для вас і для нас був би нормальним вже зараз, то, коли прийде час перемовин, будуть проблеми. Перемовини про вступ України в ЄС будуть дуже складні й тяжкі", - заявив Потоцький.

Експерт наголосив, що в України почали виникали труднощі під час пошуку компромісів з Польщею. "Польща, як факт, буде завжди підтримувати вступ України в ЄС, тому що ми про це неодноразово казали ще з часів Помаранчевої революції. І так буде, незалежно від того, хто буде при владі. Але будуть розбіжні інтереси, теми, в яких треба знаходити компроміси. А у нас це, як бачимо, поки що не дуже добре виходить", - заявив Потоцький.

При цьому він наголосив, що проблеми з Польщею у України починаються саме тоді, коли у країн не збігаються інтереси. "Коли у нас збігаються інтереси, ми співпрацюємо просто чудово. Мова зокрема про підтримку під час війни, у тому числі військову підтримку. Надання економічної підтримки. Підтримки біженців. Це все у нас чудово виходить. А коли у нас починаються розбіжні інтереси, то починається щось незрозуміле", - заявив експерт.

Він зазначив, що для вирішення цієї проблеми потрібно налагоджувати тісні стосунки. "Потрібно більше чесної розмови, дотримання того, про що ми домовлялися. І ще важливо вміти й намагатися розуміти внутрішні політичні розклади. Більше знати один про одного, про те, що відбувається у нашій політиці. У нас, насправді, могли би бути найкращі відносини за всю історію польсько-українських, чи до того, польсько-руських відносин (за часів Київської Русі й Галицько-Волинського князівства, – ред.). Ніяких серйозних проблем нема. Є розбіжні інтереси, й вони завжди будуть. Це нормально", - зазначив експерт.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...