Згадали про цікавий нюанс: У Бундестазі заявили, що введення в Україну військ однієї країни НАТО не означатиме залучення у війну всього Альянсу

Розміщення наземних військ однієї з країн НАТО в Україні не зробить автоматично всі інші країни Альянсу сторонами конфлікту, свідчать дані аналізу дослідницької служби нижньої палати німецького Бундестагу. Про це пише DPA в п’ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

У доповіді наголошується, що, якщо країна НАТО діє в односторонньому порядку, не в рамках прийнятої операції Альянсу, то вона одна стане стороною конфлікту, а не весь Альянс.

За даними видання, депутатка Бундестагу від АдН Беатрікс фон Шторх надіслала запит про те, який вплив матиме розгортання в Україні наземних військ державою НАТО. У відповідь експерти Бундестагу написали, якщо війська під час колективної самооборони на користь України зазнають нападу з боку Росії під час бою, це не є порушенням статті 5 Договору НАТО.

Ймовірне введення французьких військ в Україну ґрунтуватиметься на колективному праві на самооборону згідно зі статтею 51 Статуту ООН і є припустимим згідно з міжнародним правом, вказується в доповіді.

Дослідницька служба парламенту Німеччини є його підрозділом, який складається з восьми спеціалізованих департаментів зі штатом близько 100 співробітників, уточнює DPA.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...