Жодного радісного вигуку чи груп любителів "русского міра": Український герб у Херсоні окупанти змогли зірвати тільки за допомогою бронетехнікки (відео)

Окупанти зірвали великий герб України в Херсоні.

Російські окупаційні війська продовжують намагання перетворити Херсон на російське місто. 22 травня вони за допомогою військової техніки зривали великий герб України, передають Патріоти України.

Мовиться про меморіал на алеї Героїв незалежної України. Невдовзі після цього варварського інциденту в мережі оприлюднили відео моменту, коли він трапився. Про це повідомляє 24 канал із посиланням на публікації в соцмережах.

Знадобився бойовий БТР

Для того, щоб здерти кількаметровий тризуб, туди пригнали бронетранспортер. До нього причепили трос і почали тягнути.

Слід зауважити, що пропагандисти Кремля вже тривалий час розповідають, як жителі Херсона нібито радіють "деукраїнізації". Проте на записі чомусь немає жодного радісного вигуку чи груп любителів "русского міра". Окупанти здерли герб на алеї в Херсоні: відео

Раніше там вже відбувалося схоже

11 квітня місцеве видання "Мост" написало, що невідомі розтрощили цей меморіал на вулиці Перекопській. Руйнування було потрібним для пропаганди. Про це свідчить той факт, що відео події оприлюднили в пропагандистських ресурсах.

На ньому група людей спершу зірвала прапор Євросоюзу, а потім почала нищити фото. Вони зривали портрети Герої Небесної сотні та загиблих у російсько-українській війні. Цим ганебним оскверненням займалися кілька чоловіків схожих на працівників силових структур і приблизно 5 цивільних. Руйнування меморіалу в Херсоні 11 квітня / Скриншоти "Мост"

Херсон залишається українським

Від моменту входження російських військ у Херсон, жителі міста вже десятки разів демонстрували, що вони нераді загарбникам. Там протягом тривалого часу відбувалися великі проукраїнські мітинги. Проте згодом ворожі силовики почали масово викрадати активістів, політиків і просто жителів міста, яких вважали "невигідними" для себе.

Попри багато планів про створення в регіоні квазіреспубліки, в росіян нічого не вдається. Окупаційна влада перенесла організацію так званого "референдуму" на осінь.

Люди не хочуть жити в такій ситуації та масово намагаються виїхати. Проте це не завжди вдається, оскільки часто росіяни скеровують людей у Крим, щоб ті не їхали на підконтрольну Україні територію.

Також багатьох просто не випускають. Експерти це пов'язують із тим, що таким чином окупаційні війська створюють собі "живий щит", оскільки знають, що наша армія не буде обстрілювати мирне населення.

Думка експерта – Коли ЗСУ можуть звільняти Херсон: відео

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...