Журналісти підрахували, скільки F-16 можуть передати Україні країни Заходу

Найімовірніше, що країнами, які забезпечать Україну американськими винищувачами F-16, будуть Данія і Нідерланди. Про це йдеться в публікації Defense Express, передають Патріоти України.

Журналісти підрахували, що саме ці країни з-поміж зазначених у "коаліції винищувачів", по-перше, мають на озброєнні F-16, а по-друге - вже оновлюють свій авіаційний склад поколінням F-35. Відповідно, зможуть надати ЗСУ літаки без критичної загрози власній обороноздатності.

Водночас, зауважують журналісти, США та Британія теж відіграють важливу роль: Лондон погодився навчати українських пілотів, а Вашингтон може покрити витрати на озброєння цих машин і запасних частин, що "легко складають 50% загального цінника".

Якщо брати лише ресурс Нідерландів та Данії, то мова може йти про одну-дві ескадрильї від Нідерландів та одну від Данії, тобто загалом від 24 до 36 машин із подальшим поступовим розширенням кількості літаків в міру прибуття з США нових F-35 та граничним загальним показником у 70 винищувачів F-16, йдеться у матеріалі.

Кількість одиниць F-16 може і змінитися, якщо до ініціативи приєднаються й інші країни-оператори цих винищувачів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Так виборювалась 61-мільярдна допомога Україні: The Times розповіла, як британська дипломатія зіграла на слабкостях Трампа спонукавши того підтримати голосування в Конгресі

середа, 15 травень 2024, 18:22

Трамп підтримав виділення $61 млрд допомоги Україні… аби посилити свій інавгураційний тріумф у січні. Таку інформацію оприлюднила найсолідніша газета Сполученого Королівства The Times. Телеграм-канал Орестократія зробив вижимку з оригіналу публікації ....

Навіть пропагандисти Кремля були шоковані: Депутат держдуми Мілонов зізнався, що хоче зарубати Макаревича (відео)

середа, 15 травень 2024, 14:00

Скандальний депутат держдуми РФ Віталій Мілонов настільки надихнувся прикладом свого колеги Андрія Лугового, який отруїв полонієм колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, що й сам висловив готовність вбивати «ворогів режиму». Про це він сказ...