Зібрали з радянських "заготовок"? У Росії похвалилися польотом Путіна на ракетоносці Ту-160М

У четвер, 22 лютого, в Росії заявили, що диктатор Володимир Путін здійснив політ на моденізованому ракетоносці Ту-160М. Йому були продемонстровані відразу чотири літаки: два з них були модернізовані, а ще два – були зібрані з радянських "заготовок", проте так і не здані Міноборони РФ, повідомляють Патріоти України.

Як розповів авіаексперт Анатолій Храпчинський, зараз не можна сказати, які саме роботи над Ту-160М проводить Росія, оскільки в офіційних заявах може бути пропаганда. Однак він зазначив, що у цих літаків дуже малий робочий ресурс.

"З мого боку є розуміння, що є потреба в поліпшенні. Якщо ми говоримо про модернізацію, то це поліпшення засобів носіїв, тобто двигунів. Тому що у них дуже малий робочий ресурс. Там стоять двигуни НК-32, вони мають всього близько трьох тисяч годин ресурсу і тисячу годин міжремонтний ресурс. Хоча знову-таки, російські медіа продовжують розповідати про те, що вони збільшили ресурс до тисячі п'ятисот і так далі. Але мені складно в це повірити, з урахуванням тих втрат, які були з 90-х років. Далі – авіоніка, вся радіоелектронна частина повинна все ж змінюватися, тому що треба в ногу з часом крокувати", – розповів він.

При цьому експерт зазначив, що з урахуванням обмежень, важко сказати, чи зможуть росіяни поставити кращу техніку і засоби РЕБ або радіорозвідки для заміни наявної. Крім того, він переконаний, що мова не про нові двигуни. За словами Храпчинського, йдеться скоріше про ремонт Ту-160М для продовження термінів експлуатації, ніж про модернізацію.

"Я б назвав це просто звичайним ремонтом, який допоможе їм ще їх далі експлуатувати, тому що повернемося до того, що було в 1991 році. Тоді частина літаків була порізана за програмою зменшення озброєння між Сполученими Штатами і колишніми країнами Радянського Союзу. А ті літаки, які залишилися, вони були з обмеженим ресурсом", – додав він.

За даними з відкритих джерел, РФ має близько 15 літаків Ту-160, з яких невідомо скільки знаходиться в боєготовому стані. Вісім з них були отримані від України. Але замість Ту-160М "Білий лебідь" ворог частіше використовує для атак по Україні бомбардувальники Ту-95. І цьому є причина.

"Чому старий Ту-95 використовують? Тому що можна їх "і в хвіст і в гриву" використовувати і не боятися, тому що вони там по ресурсу достатні. У них там двигуни НК-12 на 33 тисячі льотних годин. Вони не дуже й примхливі. Вони поставили пілони, щоб можна було повісити ракети Х-101, тому що всередину вони не поміщаються, так як готувалися для ракет Х-55 або Х-555, які значно менше. Це значно погіршило аеродинаміку літака. Це навантажило крило і двигун. І вони про це говорили, що треба модернізувати, міняти і посилювати крило", – пояснив Храпчинський.

Джерело: Фокус
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...