"Знаєте, чому Європа чи США не запускають виробництво снарядів? Не тому, що не можуть", - економіст

"Знаєте, чому Европа чи США не запускають виробництво снарядів? Не тому, що НЕ МОЖУТЬ. Просто якщо хтось не знає, то в роки Першої світової коаліція Антанти (в основному Франція та Британія) виробила 780 млн снарядів! А Німеччина з Австро-Угорщиною - 690 млн!" - пише економіст Павло Вернівський на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Причому Німеччина починала війну з виробництва в 4 млн снарядів на рік і закінчувала війну виробництвом у 130 млн на рік. А Велика Британія починала війну з виробництва в 2 млн снарядів, а закінчила виробництвом аж 200 млн на рік!
Всі ці цифри були досягнуті завдяки масштабним нарощуванням самого виробництва і всіх комплектуючих, як порох, вибухівка. І виключно тому, що снаряди тоді вироблялись швидкою технологією «литва з чавуну».
Також хочу нагадати, що після війни більшість цих побудованих заводів виявились непотрібними і їх довелось закривати аж до Другої світової війни.
А зараз вони «не можуть», бо виробляють ці снаряди по більш сучасній технології «гарячого пресування спецсталі», яка в десятки рази повільніша ніж застаріла технологія.
Технічно вони могли б: в 100 разів збільшити об’єми по сучасній технології. Однак тут є важливий нюанс! Говорив з одним виробником боєприпасів півроку тому. Окупність таких проектів складає не менше 7 років. Плюс ніхто не вкладає в проект щоб його окупити, а ще й хотять заробити.
Припустимо вони почнуть виробляти 1 млн снарядів в міс. Це достатня кількість щоб досягти переваги над Росією і виграти війну. Інше питання, чи окупиться таке виробництво!
Хто-небудь розуміє, що будуть робити виробники цих снарядів, якщо припустимо війна закінчиться через 2 роки? Продаватимуть власним державам на склад?
От тільки я нагадаю, що Росія, країна з найбільшим складськими запасами снарядів, почала війну з 20-30 млн снарядів!!
Якщо ж Європа захоче створити склад в 50 млн, то цей склад буде заповнений через 4 роки. І цього терміну недостатньо, щоб окупити виробництво.
Також багато хто не рахує, чи є сенс Європі створювати такі склади! Скільки буде коштувати інфраструктура. Скільки буде коштувати зберігання. А скільки буде коштувати утилізація цих снарядів, якщо все таки війни не буде? Мовчу вже про те, що європейці розуміють, що при збільшенні загрози їх промисловий потенціал дозволить швидко виробити і обладнання, і снаряди - і це буде вигідніше. В нас ці цифри ніхто не рахував, хоча б варто було б, щоб не малювати собі якихось ілюзій.
І я зараз не виправдовую союзників. Просто це також аргумент тим людям, які орієнтуються на аналогічні показники виробництва в Європі, щоб якось виправдати власну бездіяльність.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...