ЗСУ нарешті можуть отримати "довгу руку". "Поговорим про GLSDB": Коваленко про ударну зброю, котра вражає цілі вдвічі далі, ніж наразі українські HIMARS

Навесні Україна може отримати американсько-шведську зброю, котра здатна знищувати сухопутні та морські цілі на відстані до 150 км

Конечно, поговорим, ведь сегодня меня об этой не то бомбе, не то ракете, спрашивали целый день, в контексте того, что их могут передать ВСУ.

Итак, GLSDB, это творение Boeing и Saab Group, которые решили, после отказа американской армии от кассетных боеприпасов типа М26, не утилизировать реактивные двигатели от них, а поставить их на высокоточные планирующие бомбы малого диаметра GBU-39.

В результате, получился симбиоз бомбы и реактивного снаряда.

В отличие от всех РСЗВ использующих баллистическую траекторию, GLSDB запускается на заданную высоту, после чего переходит в режим планирования по установленной траектории.

Боеприпас GLSDB обеспечивает 360-градусный охват для больших и малых углов атаки, облета сектора для поражения целей в труднодоступной местности или, что самое интересное, возврата к цели позади ракеты-носителя. Да, да, да, эта ракета может пролететь над целью, выпить бокальчик двенадцатилетнего и вернуться назад, чтобы раздолбать то, что расслабилось и выдохнуло.

Дальность полёта GLSDB - 150 км.

Поражение цели по возвращению назад – до 70 км.

Может поражать как сухопутные, так и надводные цели.

Вам нравится? Ещё бы не понравиться! А представляю, как российским оккупантам оно понравится, когда начнёт падать им на головы. Как на суше, так и на море.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...