ЗСУ знищили командний пункт ЗРК С-400


У мережі опублікували перші фото знищеного російського командного пункту зенітного комплексу С-400. Фото оприлюднив Telegram-канал “Досье Шпиона”.

За інформацією джерела, зенітний комплекс уразили у середині травня під час удару по тимчасовому пункту зберігання озброєння на окупованій частині Херсонщини.

Ракетний удар реактивною системою залпового вогню HIMARS знищив російський пункт бойового управління 55К6Е зі складу ЗРК С-400. Загалом це перший відомий випадок знищення цього типу техніки.

Ураження комплексу подібного класу – досить дивна подія. Адже С-400 – класовий аналог американського комплексу великої дальності Patriot, він здатен гарантовано перехоплювати балістичні цілі, такі як ракети GMLRS.

Не врятували командний пункт комплексу і ЗРК меншої дальності, які в рамках ешелонованої протиповітряної оборони мали б прикривати С-400. До них належать ЗРК “Панцирь-С1”, який використовують у рядах повітряно-космічних сил РФ саме для таких задач.

Знищення пускової установки С-400

У грудні минулого року “Мілітарний” уже повідомляв про знищення пускової установки російського ЗРК С-300ПМ в Бердянському районі Запорізької області.

Однак вже в січні команда аналітиків Ukraine Weapons Tracker опублікувала фотографії, які довели, що та знищена машина – це пускова 5П85СМ2-01 із ракетами 5В55Р від російського зенітного ракетного комплексу С-400.

55К6Е

Пункт бойового управління 55К6Е призначений для автоматизованого управління та координації роботи компонентів зенітного ракетного комплексу С-400.

55К6Е отримав сучасну елементну базу порівняно зі своїм радянським попередником 5К56С, наприклад, процесори російського виробництва “Ельбрус-90 мікро”, апаратуру передачі даних, внутрішньосистемного телекодового та мовного зв’язку і тд. Систему розміщено на шасі чотирьохвісної вантажівки Урал-5323.

У ПБУ 55К6Е є п’ять таких уніфікованих робочих місць:

  • командира системи ППО;
  • оператора контролю повітряної обстановки;
  • два робочі місця операторів управління вогневими засобами;
  • робоче місце технологічного та бойового забезпечення.

Робоче місце операторів ПБУ 55К6Е зенітного комплексу С-400. Фото з відкритих джерел.

На робочих місцях використовують багатофункціональні кольорові рідкокристалічні індикатори розміром 18 дюймів.

Масо-габаритні характеристики ПБУ 55К6Е удвічі менші за аналогічний ПБУ 55К6Е від ЗРК С-300ПМУ1.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...