Звільнений лев після пут пацифістського ЄС: Чому Британія так затято взялася допомагати Україні. Це не епізод, а глобальна стратегія

Патріоти України пропонують ознайомитись з аналізом ситуації українсько-британського зближення від екс-нардепа трьох скликань Володимира Курінного.

"Здавалося б, у Великої Британії та її прем'єра й так багато турбот. Але вони так чи інакше можуть вирішити їх за допомогою України. Просто нам пощастило

Сполучене Королівство після виходу з Єврозони перебуває у пошуку свого рольового формату у світі і не відмовляється від статусу світової держави.

У рамках цього пошуку уряд Торі ухвалив стратегію Global Britain, суть якої – підтримка світової ролі Великої Британії. В рамках її реалізації зокрема було створено трансатлантичну організацію AUKUS (Військово-політичний союз США, Королівства й Австралії). Це був начерк участі Британії в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

У Європі Лондон також шукає нову роль. Створення трикутника Лондон-Варшава-Київ – один із елементів цієї стратегії.

Польща – історичний союзник Королівства, але також і історичний союзник України.

Британські цілі у цьому трикутнику – це, з одного боку, збереження впливу у Європі, зміцнення своєї ролі у східній її частині, з другого – реалізація ключової геополітичної місії Британії – стримування російського режиму і його впливу.

Чому Лондон так активізувався на східному напрямку?

Сполучене Королівство традиційно надає геополітичним цінностям важливого значення у своїй політиці. Одна з них – стримування тоталітарних режимів, таких як путінський.

Роль Англії у всі часи – це стримування російської агресії. Адже ця агресія має хронічний характер не одне століття.

Тобто активізація Британії цілком природна ще й тому, що Британія зберігає глобальну роль у світі.

Існують і внутрішні чинники. Кон'юнктурні, так би мовити.

Нинішнє становище уряду Бориса Джонсона після серії атак у пресі дещо ослабло і йому необхідний новий майданчик для активності й нові успіхи. Допомога Лондона Києву озброєнням – рішення з цієї обойми.

Якоюсь мірою Україні пощастило, що Борис Джонсон має внутрішні проблеми, що штовхають його на більш активну зовнішню політику. Це не визначальний фактор, але й відкидати його не варто.

Якщо підсумувати, Сполучене Королівство зробило заявку на серйозну й довготривалу політику в Європі в новій якості і форматі.

Незважаючи на вихід із Євросоюзу, Британія заявляє таким чином, що попри все, залишається наддержавою."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...