$300-мільярдний борг Evergrande тягне в прірву: У Китаї посилюється криза в секторі нерухомості

Не зважаючи на те що боржника-гіганта влада профінансувала ще на $180 мільярдів, ситуація наразі не виправилася

У Китаї облігації та акції, які випустили китайські забудовники, різко подешевшали - інвестори побоюються поширення боргових проблем China Evergrande Group на весь сектор, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters у п'ятницю, 8 жовтня.

Зокрема, Evergrande зіткнулася з одним з найбільших дефолтів в країні - вона має борг на суму більш як 300 млрд доларів. Зараз торгівлю її акціями припинено через оголошення про велику угоду.

Можливий крах одного з найбільших позичальників Китаю викликав побоювання із приводу ризиків зараження сектору нерухомості в другій за величиною економіці світу. У цьому зв'язку рейтинги обтяжених боргами девелоперів знижено через дефолти, які можуть бути. Невизначеність уже завдала удару по облігаціях, які випустили такі фірми, що займаються нерухомістю, як Kaisa Group, Central China Real Estate і Greenland.

У свою чергу, китайські регулюючі органи не дали ніяких коментарів конкретно щодо Evergrande, хоча минулої середи центральний банк закликав фінустанови співпрацювати з відповідними департаментами і місцевими органами влади для підтримки "стабільного і здорового" розвитку ринку нерухомості і захисту інтересів споживачів житла.

Нагадаємо, у світі заговорили про ймовірність глобальної фінансової кризи в разі банкрутства Evergrande. Пізніше з'ясувалося, що ще двоє китайських забудовників мають проблеми з виплатою за облігаціями. Одна з компаній недавно пропустила платіж за облігаціями. У Fitch кажуть, що це "ставить під сумнів прозорість фінансової інформації компанії".

На найбільшому оборонному заводі Великої Британії стався вибух

середа, 17 квітень 2024, 21:46

На заводі найбільшої британської оборонної компанії BAE Systems на півдні Вельсу вранці 17 квітня стався вибух. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Як заявили у компанії, на заводі негайно активували «протоколи безпеки», на місце прибули...

Відключенням бути? Споживання електроенергії стрімко зростає: "Укренерго" звернулося із важливою заявою

середа, 17 квітень 2024, 17:54

Через похолодання та хмарну погоду споживання елетроенергії стрімко зростає - на 6,5% більше аналогічного показника 15 квітня. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України. "Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко ...