300 тисяч українців не можуть отримати свою пенсію через війну: У Мінсоцполітики розповіли, що робити

Із затримкою в отриманні коштів зіткнулися не лише вимушені внутрішні переселенці, а й пенсіонери, які опинитился в окупації, передають Патріоти України.

За інформацією Міністерства соцполітики, у 6 регіонах України, де є окуповані населені пункти, з 2,9 млн пенсіонерів пенсію отримали 2,6 млн людей або 90%. Пенсії фінансуються вчасно, в окремих регіонах — навіть, авансом, але є питання з можливістю отримати чи використати ці кошти.

«Банки всі 100% пенсійних виплат зараховують на картки, але на частині окупованих територій ними неможливо скористатися. З усіх пенсіонерів, які отримували виплати за місцем проживання, близько 300 тисячам людей поштовий оператор не має сьогодні можливості донести пенсію на окупованих територіях», — заявила міністерка соцполітики Марина Лазебна.

Для тих українців, які наразі не можуть отримати гроші, розроблено спеціальний механизм — громадянам відкривають рахунки в «Ощадбанку» і на них зараховують пенсійні виплати.

Цими коштами пенсіонери можуть скористатися, звернувшися до «Ощадбанку» за першій можливості. Також вони можуть дочекатися, коли «Укрпошта» зможе працювати в регіоні, і тоді отримати всю суму за місцем свого проживання.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...