70 грн за літр палива? Експерт дав лячний прогноз і назвав причину подорожчання на АЗС

Директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн вважає, що 60-70 грн за літр бензину або дизельного палива - це чиста спекуляція мереж АЗС, однак влада ніяк не контролює ціни на паливо, незважаючи на дію держрегулювання, передають Патріоти України.

"Ті ціни на бензин і дизель, які встановив уряд, – ринкові і дозволяють всім працювати. Я розумію, чому уряд не скасовує держрегулювання. Тому що ми вже бачимо спекулятивні ціни – 60-70 гривень за літр на деяких станціях. Тобто ціна злетить, але продукту від цього більше не стане. Відповідно це чиста спекуляція і вона не вирішить питання дефіциту", - сказав він під час телемарафону.

Експерт підкреслив, що відкориговані урядом граничні націнки дозволяють мережам АЗС заробляти, тому що в них враховані всі логістичні складові, а значить все, що вище цих показників – це спекулятивні ціни.

"Все, що вище - це чиста спекуляція і спроба заробити. Мені незрозуміло, чому уряд так відстоює держрегулювання, але ніхто не контролює його виконання. За фактом маємо купу випадків прямої або замаскованої спекуляції, але немає покарання. Ніхто нічого не перевіряє", - зазначив Куюн.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...