А переконували, що обійдуться без них: Росія закупила 300 кілограмів доларів у Руанди

У січні 2024 року Росія придбала у Руанди готівку на суму 29 мільйонів 210 тисяч доларів. Про це повідомляє Вёрстка, посилаючись на конфіденційні дані російської митної статистики, передають Патріоти України.

Валюту придбали у Міністерства оборони Руанди, а з російського боку угоду здійснив Рособоронекспорт, який є єдиним державним посередником з торгівлі військовою продукцією.

За даними видання, у поставці були банкноти номіналом 100 доларів, загальна вага яких — 292 кг. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російський бізнес почав використовувати готівку для розрахунків, щоб уникнути затримок у зовнішньоторговельних платежах через санкції. З лютого 2022 року в Росію було ввезено 2,3 млрд доларів і євро в готівковій формі, попри санкції США та ЄС. Частину доларових банкнот ввозили через Туреччину та ОАЕ, повідомляло Reuters.

Як з’ясувала Система, основну частину готівки, близько 1,5 млрд доларів, задекларувала компанія Аеро-Трейд. Ця компанія управляє магазинами duty-free в аеропортах п’яти російських міст і має зв’язки з друзями російського диктатора Володимира Путіна, зокрема, з його однокурсником Ільгамом Рагімовим і спаринг-партнером Аркадієм Ротенбергом.

Розмитнення авто в Україні: Чи існують пільги і що треба знати

середа, 4 вересень 2024, 18:56

Українці можуть купити авто за кордоном, але для цього потрібно його розмитнити. Нині пільг на цей процес майже немає, передають Патріоти України. Для українців відмінили пільгу на розмитнення авто і тепер цей процес знову платний. Проте авто для війсь...

В Україні посилять пенсійні правила: Ось хто більше не зможе вчасно отримувати виплату

середа, 4 вересень 2024, 18:43

В Україні пенсійні правила посилять з 1 січня 2025-го. Це відбудеться в межах змін, що було ухвалено ще в 2017-му. В результаті ще більше українців не зможе вийти вчасно на пенсію (тобто в 60 років), передають Патріоти України. Як йдеться в матеріалі O...