А ви з цим згодні? Соціологи сказали, скільки грошей потрібно українцям, щоб не відчувати себе бідними

Лише 1% українців вважають себе представниками середнього класу, в той час, як дві третини населення (67%) відносять себе до категорії бідних. Про це свідчать дані звіту "Самооцінка домогосподарствами рівня своїх доходів" за 2020 рік Державної служби статистики, передають Патріоти України.

Згідно зі звітом, до представників середнього класу себе зараховують лише 1% домогосподарств, до небідних, але ще не середнього класу – 31,9%, до бідних – 67,1%. При цьому, в графі для тих, хто зараховує себе до заможних, стоїть прочерк.

Оцінюючи рівень своїх доходів за минулий рік, 11,8% українців відповіли, що доходів було достатньо і вдалося робити заощадження, 48,4% – достатньо, але заощаджень не робили, 36,6% – постійно відмовляли собі в найнеобхіднішому, окрім харчування.

Ще 3,2% українцям не вдалося забезпечити навіть достатнє харчування. Відповідаючи на питання про рівень доходів, який би дозволив вважати себе представником середнього класу, більшість (понад 70%) громадян назвали цифру понад 22 тис. гривень в місяць, ще 15% вважають достатньою суму 18-20 тис. гривень. Для того, щоб не відчувати себе бідними, більшість українців вважають достатньою суму близько 10 тисяч гривень.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...