А ви з цим згодні? Соціологи сказали, скільки грошей потрібно українцям, щоб не відчувати себе бідними

Лише 1% українців вважають себе представниками середнього класу, в той час, як дві третини населення (67%) відносять себе до категорії бідних. Про це свідчать дані звіту "Самооцінка домогосподарствами рівня своїх доходів" за 2020 рік Державної служби статистики, передають Патріоти України.

Згідно зі звітом, до представників середнього класу себе зараховують лише 1% домогосподарств, до небідних, але ще не середнього класу – 31,9%, до бідних – 67,1%. При цьому, в графі для тих, хто зараховує себе до заможних, стоїть прочерк.

Оцінюючи рівень своїх доходів за минулий рік, 11,8% українців відповіли, що доходів було достатньо і вдалося робити заощадження, 48,4% – достатньо, але заощаджень не робили, 36,6% – постійно відмовляли собі в найнеобхіднішому, окрім харчування.

Ще 3,2% українцям не вдалося забезпечити навіть достатнє харчування. Відповідаючи на питання про рівень доходів, який би дозволив вважати себе представником середнього класу, більшість (понад 70%) громадян назвали цифру понад 22 тис. гривень в місяць, ще 15% вважають достатньою суму 18-20 тис. гривень. Для того, щоб не відчувати себе бідними, більшість українців вважають достатньою суму близько 10 тисяч гривень.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...