Автобум: Європа залишила позаду Китай вперше за десятиліття

І все це відбулося без значного впливу бренду електромобілів Tesla.

Європа за сім місяців 2020 року обійшла з продажу електричних і підключаються гібридних автомобілів (PHEV) Китай, вперше за десятиліття, і все це відбулося без значного впливу бренду електромобілів Tesla, повідомляють Патріоти України. Згідно з доповіддю The Electric Car Report, з початку року в Європі було продано півмільйона подібних транспортних засобів, і, як очікується, в цьому році на в Старому світі вперше в історії буде реалізовано близько мільйона підключаються автомобілів.

Як повідомляється в звіті, підготовленому незалежним берлінським аналітиком в сфері автомобільної промисловості Матіасом Шмідтом (Matthias Schmidt), в липні європейці придбали 53 000 електромобілів. Продажі електромобілів і підключаються гібридів (PHEV) склали 9% загального обсягу реалізації автомобілів в Західній Європі за сім місяців з початку 2020 року.

Продажі моделей досягли за цей період 500 тисяч, включаючи 269 тис. Електромобілів і 231 тис. PHEV. Хоча в липні PHEV випередили за обсягом реалізації електромобілі. Для порівняння, в Китаї за цей період було продано 486 000 підключаються автомобілів. Реалізація електромобілів в Європі зросла в річному обчисленні в першому півріччі на 34,3%, перевищивши обсяг продажів за весь 2018 рік.

Зростання реалізації пройшов без особливої участі електромобілів Tesla, так як в першому півріччі в Європу прибуло всього два корабля з вантажем американського автовиробника. Як вважає аналітик, на поставки Tesla, в тому числі, вплинуло призупинення через коронавірус виробництва на заводі компанії у Фрімонті, де випускаються електромобілі для Європи. У всякому разі частка Tesla на європейському ринку електромобілів впала до 15,2% у другому кварталі 2020 року з 33,8% в третьому кварталі 2019 року, коли спостерігався пік продажів її автомобілів.

Лідером з продажу електромобілів в Європі за сім місяців опинився альянс Renault-Nissan-Mitsubishi, який реалізував 48 835 транспортних засобів. На другому місці знаходиться Volkswagen, чиї продажі, включаючи Porsche Taycan і Audi e-tron, склали 47 188 штук. Третє місце у Tesla, що реалізувала 36 652 електромобіля.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...