Бережіться! Українцям розповіли, які борги за комуналку можуть призвести до конфіскації житла

Українці щороку накопичують дедалі більші борги за комуналку. За несплату боргу у громадян можуть конфіскувати житло. Навіть якщо воно єдине, зазначають Патріоти України,

Борги за комуналку ростуть, немов снігова куля. З кожним роком їх стає дедалі більше. Багато людей не платять через те, що не мають змоги вчасно розраховуватись за комунальні послуги. Але є й немало таких родин, які можуть платити, однак не квапляться це робити.

Особливо великі суми українці нині заборгували за тепло і гарячу воду. Причому з кожним роком вони ростуть. Експерти підрахували: якщо розбити сумарний борг громадян за тепло і гарячу воду на всі українські родини, то вийде по 4 тисячі на кожну сім'ю.

Для злісних боржників законом передбачені стягнення: від найлегших до найважчого – конфіскації житла. Причому закон дозволяє конфісковувати житло навіть, якщо воно єдине.

Щодо громадян, які мають борги за комуналку, закон передбачає такі покарання:

  • Нарахування пені на суму несплаченого боргу. Причому її починають нараховувати відразу наступного дня після крайнього строку плати за попередній місяць.
  • Судове рішення щодо примусового стягнення боргу за комуналку. Причому присутність відповідача, тобто боржника, у суді зовсім не обов'язкова. Боржнику можуть заарештувати банківську карту, а також відключити комунальну послугу, за яку він не заплатив.
  • У злісних боржників можуть конфіскувати житло. Конфіскація житла передбачена при сумі боргу, яка перевищує 120 тисяч гривень. Боржників просто виселяють із конфіскованої квартири і виставляють її на продаж. Після продажу житла і компенсації всіх боргів його власники отримають на руки решту.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...