Бережіться! В українців крадуть гроші з банківських карток: Що аферисти пишуть у повідомленнях, після яких зникають кошти

В Україні активізувалися шахраї, які пропонують людям нібито допомогу в тяжкій ситуації або ж повідомляють про нарахування їм грошової допомоги, яку ті не оформлювали, передають Патріоти України.

При цьому в обох випадках зловмисники намагаються отримати доступ до особистих даних жертв – наприклад, банківської картки, – щоб потім відібрати у них усі гроші. Втім, способи протидії цьому є. І головний із п'яти основних – нікому не повідомляти свої банківські дані.Про це розповіли у Міністерстві соціальної політики. Там зазначили, що йдеться про:

  • тризначний номер на обороті банківської картки та пін-коді до неї;
  • пароль до інтернет-банкінгу;
  • коди банків та мобільних операторів;
  • паролі до електронної пошти, акаунтів у соцмережах та облікових записах.Суть другого способу, зазначається, полягає в тому, що не варто переходити за незнайомими та підозрілими посиланнями. А тим більше не вводити на сторінках, куди вони ведуть, реквізити платіжних карток.

Третій спосіб – слід перевіряти, чи дійсно ви користуєтеся офіційним застосунком банку. Загалом же для перевірки посилань та сайтів скористайтесь сервісом ChekMyLink.

Як розпізнати шахраїв

Також розкривається суть четвертого методу – вирахувати шахраїв можна з того, як вони формулюють свої повідомлення з проханням передачі особистих даних. Так, у "сповіщеннях" про нарахування грошової допомоги вони обов'язково наголосять, що для її зарахування на рахунок їм необхідні ваші пін-код або пароль від інтернет-банкінгу. Хоча насправді ці дані для таких операцій не потрібні.

Втім, визнають у Мінсоці, іноді обман виглядає дуже переконливо – і можливість стати жертвою велика. Вихід – у застосуванні п'ятого способу: перевіряти всю описану інформацію про допомогу/виплату в офіційних джерелах.

"Якщо оформлювали соціальну грошову допомогу, чекайте на сповіщення про нарахування у додатку вашого банку або на порталі чи в застосунку Дія. Крім того, всю необхідну інформацію знайдете на сайті Мінсоцполітики", – зазначили там.

Пенсіонери в Україні можуть отримати доплату від ООН: Стало відомо, хто та які суми

понеділок, 20 травень 2024, 9:14

Частина українських пенсіонерів з інвалідністю може отримати автоматичні доплати до пенсій завдяки програмі Всесвітньої продовольчої програми ООН, якщо їхні пенсії не перевищують 3250 гривень і вони проживають на підконтрольній Україні території. Допла...

Французи довго не хотіли втрачати прибутки в державі-агресорі: Danone нарешті залишає Росію. Причому свої активи компанія вигідно продала другові Кадирова

понеділок, 20 травень 2024, 9:05

Продовольчий французський гігант Danone оголосив, що завершив продаж своїх активів та згортає діяльність в Росії, на яку припадало близько 5% світових продажів компанії і де працював понад 30 років. Про це у суботу, 18 травня, йдеться у офіційному пові...