Без "зернового коридору" не пропадемо? Румунія подвоїть транзит українського зерна

Румунія планує подвоїти місячний обсяг транзиту українського збіжжя, передають Патріоти України.

Як пише Reuters, уряд Румунії схвалить план модернізації дорожньої інфраструктури в чорноморському порту Констанца. Цей порт є найбільшим альтернативним експортним маршрутом України, куди зерно надходить автотранспортом, залізницею або баржами по Дунаю.

"Україна є одним із найбільших у світі експортерів зерна, і румунські урядовці заявили, що мають намір подвоїти місячний обсяг транзиту українського зерна до Констанци до 4 мільйонів тонн у найближчі місяці", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Румунія модернізувала десятки залізничних ліній, що з’єднують з Україною. І на Дунаї ведуться роботи, щоб забезпечити пропуск більшої кількості барж, зокрема, найнявши більше лоцманів і зробивши можливою навігацію вночі.

Також повідомляється, що у порту Констанца міністерство транспорту використає кошти Європейського Союзу для ремонту або зміцнення існуючої інфраструктури, будівництва нових доріг, під’їзних пандусів і кільцевих розв’язок, а також запуск цифрової системи управління дорожнім рухом.

"Це явний доказ того, що Румунія докладає серйозних зусиль, щоб підтримати Україну шляхом забезпечення транзиту зерна, а також для взаємозв’язку регіону", - заявив прем’єр-міністр Марчел Чолаку на засіданні уряду. Роботи в порту, як зазначається, обійдуться в понад 155 млн доларів і розраховані на 36 місяців.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...