Безшумно літає над водою: В ОАЕ презентують новий екологічно чистий транспортний засіб (фото)

У Дубаї будуть виробляти перші у світі човни з водневими двигунами, повідомляють Патріоти України із посиланням на Khaleejtimes.com.

Проєкт розроблений за підтримки приватних компаній ОАЕ та швейцарським стартапом із фінансуванням у розмірі десять мільйонів євро. Презентація човна відбудеться на 28-му Міжнародному кліматичному саміті у Дубаї, який відбудеться у листопаді 2023 року.

"Ми раді зробити це оголошення з Дубая і мати можливість виготовити і запустити The Jet, який стане першим у світі човном, плаватиме без шуму, хвиль і викидів і зможе літати на висоті 80 см над водою", — сказав Ален Тебо, засновник швейцарського стартапу.

Човен працюватиме на екологічно чистій енергії. Вона здатна безшумно літати над водою та розвивати крейсерську швидкість до 40 вузлів. Водний транспорт з інноваційним дизайном розрахована на 8-12 пасажирів та оснащена двома двигунами та кондиціонером.

Вироблення чистої та відновлюваної енергії – ключова умова сталого розвитку та один зі стратегічних пріоритетів ОАЕ. Так, до 2050 року Дубай має намір виробляти 75% необхідної енергії з екологічно чистих джерел.

Стратегія також спрямована на перетворення Дубая на глобальний центр чистої енергії та зеленої економіки. Вона складається з п'яти основних напрямків: інфраструктура, законодавство, фінансування, нарощування потенціалу та навичок, а також екологічно чистий енергобаланс.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...