Буде удар по кишені: Стало відомо, коли підвищать тарифи на газ для населення в Україні

В Україні підвищать тарифи на газ для населення. Це станеться, очевидно, відразу після закінчення опалювального сезону. Раніше цієї дати підвищувати вартість блакитного палива не будуть через те, що уряд і президент обіцяли українцям не чіпати тариф на газ до закінчення холодів. Отже, найвірогідніше, що постачальники підвищать тарифи з 1 травня 2023 року, передають Патріоти України.

Таку думку висловив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев під час участі у Форумі "Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади".

За словами головного ідеолога фінансових реформ, тариф на газ, за яким зараз розраховується переважна більшість населення, невиправдано низький. Наразі 98% побутових споживачів купують блакитне паливо у Нафтогазі, який продає його за ціною 7,96 грн за кубометр.

За теперішніх умов така вартість газу занадто низька, переконаний Гетманцев. І за великим рахунком, тариф на газ треба було би підвищувати вже зараз. Але збереження фіксованого тарифу до кінця опалювального сезону – це принципова позиція влади. Отже, до кінця квітня 2023 українці можуть бути певні: вартість газу не зросте.

"Позиція Президента – що до квітня тарифи не будуть змінюватися. Але зрозуміло, що потім їх маємо підіймати,— поділився Данило Гетманцев.— На мою думку їх потрібно було б підняти й раніше, тому що ситуація з бюджетом дуже важка. Надходження з податків не покривають навіть військових видатків"

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...