Буде зліт чи падіння? Експерт пояснив, яким може бути курс долара наприкінці серпня в Україні

В останні дні серпня ситуація на валютному ринку залишатиметься в межах серпневих трендів: на тлі незначних та різновекторних змін зміна курсу відбуватиметься в межах нових тимчасових коридорів: 41-41,7 грн/долар на безготівковому ринку та 41-42 грн/долар на готівковому. Про це в коментарі "РБК-Україна" сказав Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку, передають Патріоти України.

"Можемо припустити, що станом на 1 вересня офіційний курс застигне в межах 41,4-41,6 грн/долар. Тобто девальвація гривні, порівняно з курсовими показниками 1 серпня (офіційний курс був на рівні 41 грн/долар) може скласти до 1,4%", - сказав він.

Як зазначив Лєсовий, як і тижнем раніше на валютному ринку може бути відчутною роль регулятора, який гаситиме” можливі прояви ажіотажного попиту через валютні інтервенції, тим самим встановлюючи баланс між попитом і пропозицією.

"Та й взагалі, дію режиму "керованої гнучкості" ніхто не скасовував: це означає, що будь-які поточні курсові зміни не стануть неприємною несподіванкою - утворена система змін не передбачає надмірний курсових стрибків", - додав банкір.

Прогноз курсу

За прогнозом банкіра, с 26 по 30 серпня ситуація на валютного ринку буде такою:

  • Коридори допустимих валютних змін на міжбанку складуть 41-41,7 грн/долар та 43,5-45,5 грн/євро, на готівковому ринку - 41-42 грн грн/долар та 43,5-46,5 грн/євро.
  • Залежно від валюти середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку складе 0,3-0,5 грн.
  • Середні тижневі курсові відхилення будуть в межах 2% від стартового курсу тижня.

"Таким чином, останній тиждень серпня стане цілком логічним продовженням всього місяця: курсові тренди змінюватимуться поперемінно з незначним, ледь помітним просуванням курсів вгору. Однак основні зміни стануться вже восени, хоч і вони не будуть зненацька. Нацбанк застосовуватиме ефективну політику з недопущення руйнації архітектури валютного ринку", - констатував Лєсовий.

У "Нафтогазі" заговорили про найскладнішу зиму для України: Що буде з цінами на газ

субота, 24 серпень 2024, 13:30

Україна готується до найскладнішої зими, забезпечуючи достатні запаси газу та стабільні ціни для споживачів. Водночас українців закликають до енергоефективності, щоб зменшити ризики енергетичних криз, передають Патріоти України. Про це розповів СЕО "На...

"Людина у 65 років - це не дідусь із сивою бородою": У Мінсоці розповіли, чи збираються підвищувати пенсійний вік

субота, 24 серпень 2024, 12:28

В Україні загальний пенсійний вік за умови виконання умов щодо стажу складає 60 років. При тому частина українців зможе вийти на заслужений відпочинок тільки в 65 років, якщо не має достатньої кількості стажу. Цей "стандарт" не планують змінювати найбл...