Час стрімкого падіння гривні: Продавати чи купувати валюту - поради економістів

Гривневі депозити втрачають свою привабливість, долар та євро після довгої стадії "анабіозу" стрімко дорожчають до української валюти. Що далі?

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі ТСН зазначив, що за нинішнього середнього курсу купівлі долара депозити в гривні майже досягли паритету з інвестиціями в готівкову валюту. У зв'язку з цим економіст порадив не відкривати нові депозити в гривні, а звернути увагу на державні цінні папери, прибутковість яких вища.

Зі свого боку президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що можна ризикнути і продати валюту, а потім дочекатися зниження курсу і купити її. За його словами, зниження курсу долара можна буде очікувати в середині червня.

"Певний ризик у наявності, але на валютній готівці, купленій півроку тому по 36 грн/долар, можна тепер заробити чотири гривні на кожному доларі, у перерахунку це 22% річних, більше ніж на депозитах і ОВДП. Але можна і програти, якщо мій прогноз не справдиться, і долар не подешевшає", - попередив експерт.

Водночас фінансовий аналітик Андрій Шевчишин радить купити долари або євро, бо потенціал для девальвації гривні до 41 гривні за долар залишається.

Курс долара в Україні - прогноз експертів

Експерти вважають, що гривня до кінця тижня продовжить дешевшати. За словами члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, НБУ встановив офіційний курс понад 40 грн за долар, що прискорить тренд на падіння гривні.

Зі свого боку президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко заявив, що попит на валюту скоро піде на спад, відповідно подешевшає і долар.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Місія МВФ розпочала перегляд програми з Україною: який транш можемо отримати
  • Старі 50 копійок можуть озолотити: який вигляд має забутий у скарбничках скарб
  • Рада візьметься за підвищення податків: коли українцям очікувати чергового "покращення"

НБУ продовжує грати на підвищення: Долар і євро оновили історичні максимуми в Україні

вівторок, 9 липень 2024, 20:11

Національний банк України підвищив курси долара і євро до гривні до нових історичих максимумів. Про це свідчать дані на сайті регулятора у вівторок, 9 липня. Офіційний курс долара на середу встановлено на рівні 40,7662 грн (+0,0662 грн). А євро завтра ...

Світло таки почнуть вимикати рідше? Одна з країн НАТО вироблятиме електроенергію для України

вівторок, 9 липень 2024, 19:13

Уряд Польщі працює над тим, або мати змогу продавати електроенергію Україні. Для цього планують задіяти місцеві вугільні електростанції, передають Патріоти України. Про це під час візиту до Варшави президента України Володимира Зеленського 8 червня зая...