Через рекордне падіння прибутків: "Газпром" не платитиме дивідендів за 2022 рік

Російський монополіст Газпром вирішив не оголошувати й не виплачувати фінальні дивіденди за 2022 рік. Зокрема, таке рішення ухвалили на зборах акціонерів. Про це повідомили на Telegram-каналі компанії, передають Патріоти України.

"Зокрема, ухвалено рішення не оголошувати і не виплачувати дивіденди за результатами діяльності ПАТ Газпром у 2022 році. Раніше компанія направила на виплату проміжних дивідендів за перше півріччя 2022 року 1,2 трлн рублів (13,65 млрд дол - ред.) - рекордний обсяг в історії Газпрому і російського фондового ринку", - йдеться в повідомленні.

Чистий прибуток Газпрому за 2022 рік знизився на 41% - до 1,226 трлн рублів з 2,093 трлн рублів у 2021 році. Компанія мала виплатити близько 613 млрд рублів дивідендів.

Рішення монополіста не виплачувати дивіденди за підсумками 2022 року місцеві аналітики пояснили тим, що "звіт за МСФЗ виявився відчутно гіршим за сподівання", а "перспективи 2023 року виглядають дедалі гіршими".

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...