Чому люди вважають, що в Україні стало гірше жити, - економіст

Люди вважають, що живуть "гірше", бо помилково відштовхуються від своїх очікувань, а не від того, як було раніше.

Олександр Пасхавер. Фото: LIGA.net.

Уявлення про те, що протягом останніх років в Україні нібито стало гірше жити, ґрунтується не на об'єктивних показниках розвитку економіки, а на співставленні того, чого хотілося б, із тим, що поки що є. Про це президент Центру економічного розвитку, заслужений економіст Олександр Пасхавер заявив 7 квітня 2019 року в авторській програмі Миколи Княжицького, передають Патріоти України.

"Це характер ставлення народу до свого життя. Які б темпи зростання не були, вони Вам скажуть, що живуть гірше і гірше. Мені це питання дуже цікаве. Я починаю їх питати: "В якому сенсі гірше? Ось що у Вас було 10 років тому, а що зараз? "... Звісно, більшість людей живе все краще і краще, а не гірше і гірше. Але вони порівнюють з очікуваннями", - пояснив експерт.

"Причому, це неправильна точка зору. Їх так виховали. Їм обіцяли те, чого не може бути. А те, що вони отримують, вони розглядають як невдачу", - додав він.

Джерело: Еспресо.ТV

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...