Чорний лебідь з Пекіну прилетів: Нафтові доходи Росії впали до семимісячного мінімуму. Тенденція на зменшення ціни на "чорне золото" триває

Таким чином Росію практично вже втиснуто у 60-доларовий коридор

Тривожні новини для ринку з КНР продовжують торпедувати ціни на углеводні, не зважаючи на старання ОПЕК плюс. Зокрема падіння світових цін на нафту допомогло знизити доходи Росії від продажу сирої нафти до найнижчого рівня з лютого, позбавляючи Кремль запасу міцності на ведення війни проти України, передають Патріоти України. перед якими постає Москва через ослаблення світового ринку.

Як пише Bloomberg, зниження світових цін наблизило вартість російської нафти до позначки у 60 доларів за барель. Більше того тенденція на послаблення цін за прогнозами лише посилюватиметься в останні місяці чинного року, а також в році наступному.

Ціна у 60 доларів за барель - рівень, який "Велика сімка" прагнула встановити для Росії як санкцію за її агресію проти України.

Середні чотиритижневі обсяги експорту сирої нафти з Росії знизилися до 3,13 млн барелів на день, що на 30 тис. барелів менше, ніж попереднього тижня. Водночас щоденні постачання російської нафти морем за тиждень зросли на 40 тис. барелів до 3,14 млн.

Загалом обсяг постачання сирої нафти цього року приблизно на 45 000 барелів на день нижче за середній показник за весь 2023 рік.

Валова вартість експорту сирої нафти з Росії впала до 1,44 млрд дол за сім днів до 8 вересня з 1,52 млрд дол за період до 1 вересня. Невелике збільшення щотижневих потоків компенсувалося падінням цін на основні потоки сирої нафти з РФ. Це призвело до того, що щотижнева вартість закордонних постачань досягла найнижчого рівня із січня.

Середній дохід за чотири тижні впав до найнижчого рівня з лютого близько 1,51 млрд дол на тиждень.

Додамо, світові ціни на нафту суттєво знизились через слабкі економічні дані з Китаю і пробили психологічний рівень у 70 доларів за баррель.

"Не*** шастать!": Латвія готується обмежити купівлю землі росіянами

середа, 11 вересень 2024, 9:57

Латвійська урядова коаліція погодила ухвалення закону, який обмежить можливості громадян Росії купувати землю в Латвії, передають Патріоти України з посиланням на LSM. Голова фракції "Нова єдність" у латвійському парламенті Едмундс Юревичс заявив, що ...

"Сьогодні в нашій енергосистемі...": Нардеп пояснив, чи будуть відключення світла найближчим часом

середа, 11 вересень 2024, 9:32

На сьогодні в нашій енергосистемі немає дефіциту електроенергії. Тож відключень світла найближчим часом не планується.Про це розповів народний депутат України, фракція “Слуга народу” Сергій Нагорняк в ефірі "КИЇВ24", передають Патріоти України. За йог...