Чи хочуть українці їхати з Європи: Скільки біженців мають намір повернутися додому з Польщі

Більшість українських біженців, які перебувають у Польщі, мають намір повернутися в Україну. При цьому значна частина планує зробити це вже протягом найближчих трьох місяців. Що позитивно позначиться на економіці країни - адже, за даними експертів, це є критично важливим для майбутнього України, передають Патріоти України.

За даними від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, повертатися в Україну з Полья планує 71% біженців, які проживають там нині, повідомили в Мінреінтеграції. При цьому, зазначається, 17% респондентів мають намір зробити це протягом найближчих трьох місяців. Тобто, до середини осені.

Чому біженці хочуть повернутися додому

Причин, через які українці хочуть повернутись додому, кілька. Серед головних:

  • бажання возз'єднатися із своїми сім'ями – його висловив 31% опитаних;
  • бажання жити у своїй країні та культурному середовищі – 66%.

Головним же чинником, який впливає на рішення біженців повернутись в Україну, є безпека. Його назвали 93% опитаних.

Чому так важливе повернення біженців

Повернення ж біженців є вкрай важливим для України. Річ у тім, що якщо понад 6 млн цих людей не повернуться, то економіка країни, за даними Bloomberg Economics, почне зазнавати серйозних труднощів. Зокрема, зазначається, Україна втратить 10% річного довоєнного ВВП.

Понад те, попри плани влади подвоїти під час повоєнного відновлення розмір економіки України вже до 2032 року, країна може зіткнутись з серйозним дефіцитом робочих рук. Адже за даними Мінекономіки, їй не вистачає 4,5 млн працівників і підприємців, необхідних для досягнення цієї мети.

"Тому найважливіше завдання зараз для України – зробити все можливе, щоб люди повернулися", – прокоментувала ситуацію заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

В ЄС кинули виклик Visa та Mastercard, створивши нову велику платіжну систему: Що відомо

субота, 28 вересень 2024, 17:37

У Європейському Союзі розробили власну платіжну систему, яка покликана замінити розробки фінансових компаній Visa та Mastercard. Проект Wero створили за підтримки 16 великих банків та платіжних компаній, включаючи BNP Paribas, Deutsche Bank та Worldlin...

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...