Чи можуть нарахувати борг за світло, якщо у квартирі ніхто не живе - відповідь енергетиків

Борги за світло можуть нараховуватися, навіть якщо у квартирі чи будинку ніхто не живе. Проте цього можна уникнути, передають Патріоти України з посиланням на енергетичну компанію Yasno.

Як накопичується борг

Коли у квартирі чи будинку ніхто не проживає, то часто показники лічильника перестають передавати. Не отримавши даних, оператор робить розрахунок самостійно, зважаючи на середньодобового споживання, і передає інформацію постачальнику електроенергії.

Постачальник до отриманих обсягів застосовує тариф і виставляє рахунок. Власник житла його не сплачує, адже вважає це помилкою і таким чином починають формуватись борги.

Що робити, аби не накопичувати борги

  • Передавати орієнтовні показання щомісяця

Енергетики пояснюють, якщо, наприклад, у квартирі залишивсь працюючим холодильник або інша техніка, то достатньо буде щомісяця до останніх зафіксованих вами показань додавати 2-5 кВт∙год і відповідно сплачувати за них.

Після повернення до оселі потрібно сфотографувати дані лічильника або запросити контролера, щоб звірити дані.

  • Передавати одні й ті самі показання лічильника щомісяця

Навіть, якщо у квартирі відключені усі електроприлади необхідно щомісяця передавати останні зафіксовані клієнтом показання.

Коли потрібно передавати дані

Передавати показання лічильника необхідно за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...