Дайте скрепам корвалолу: У США схвалили санкції, які можуть назавжди зупинити "Північний потік-2"

У США наблизили нові санкції проти російського газопроводу в обхід України "Північного потоку-2". Палата представників Конгресу схвалила оборонний бюджет, який передбачає обмеження. Нові заходи можуть перешкодити Росії добудувати проект, так що він може бути заморожений назавжди, передають Патріоти України.

За відповідний документ проголосували 335 конгресменів, 78 проголосували проти. Це більше двох третин голосів, необхідних для скасування президентського вето, хоча немає впевненості, що низка законодавців Республіканської партії проголосують за його скасування.

Президент Дональд Трамп пообіцяв застосувати вето до цього документа через те, що він не передбачає скасування розділу 230 Закону про етику у сфері комунікацій. Цей розділ гарантує захист технологічним компаніям від судових позовів за розміщення, видалення або зміну користувацького контенту.

Йдеться про такі санкції:

  • обмеження для компаній, що надають страхові та сертифікаційні послуги, необхідні для завершення будівництва газопроводу;
  • обмеження проти компаній, які надають послуги для модернізації або встановлюють зварювальне обладнання на суднах, які беруть участь у будівництві.
  • за сприяння продажу, оренді або надання трубоукладальних суден для завершення проєкту.

Крім того, проєкт закону передбачає посилення санкцій проти іншого російського газопроводу – "Турецького потоку".

Наступним кроком законопроєкт буде направлено в Сенат, де, як очікується, також буде ухвалений за підтримки двох партій.

"Північний потік-2" піде в обхід транзитних держав – України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських країн – через виняткові економічні зони і територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Україна, Польща, країни Балтії і США критикують СП-2. На їхню думку, ЄС може потрапити в залежність від російського газу. Україна також не хоче втратити роль транзитера газу. В цьому випадку вона втратить 3 млрд щорічного доходу. Берлін обіцяє гарантувати транзит через Україну навіть після будівництва газопроводу.

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...

Російський губернатор попросив у Китаю завод електроніки в обмін... на продукти

четвер, 16 травень 2024, 23:16

Губернатор Свердловської області Євген Куйвашев запропонував губернатору китайської провінції Хейлунцзян Лян Хуейлін відкрити в Єкатеринбурзі завод з виробництва мікроелектроніки. Натомість глава регіону пообіцяв відправляти до Китаю харчову продукцію ...