"Де всі ті люди, де вони всі? Я знаю, де вони ділися": Боєць ЗСУ назвав причину проблем з мобілізацією

Цивільні українці мають хибне уявлення про те, як влаштовані ЗСУ. Це є однією з ймовірних причин нестачі солдатів на фронті, заявив в інтерв’ю "Укрінформу" боєць 47-ї бригади "Маґура" Віктор Хамець, передають Патріоти України.

"Війна мене звела дійсно з достойними людьми і відсіяла непотрібних, це думаю так у більшості військових. Зараз ми творимо історію, і я знаю дуже багатьох, скажімо, ключових героїв цієї історії, тому що про них реально можна фільми знімати, легенди складати. У мене не те що злість, мене дивує – чому у нас зараз така нехватка по людях, скажімо, не вистачає мотивованих бійців і здорових", – розповідає боєць.

Хамець висловив жаль через те, що сьогодні "ТЦК грузять бусами" військовозобов’язаних, хоча на початку повномасштабного вторгнення стояли черги до військкоматів і люди були готові йти на танки з автоматом.

"Де всі ті люди, де вони всі? Я знаю, де вони ділися. (...) Більшість цивільних навіть не уявляють, що таке війна, що таке армія в нинішніх умовах, у них досі таке уявлення, як-от раніше: "срочка", дешева робоча сила і т.д. У них узагалі немає розуміння, як на війні живуть, як там побут відбувається, як загалом зараз воюють. Багато було таких, причому чоловіків, які навіть "срочку" служили, у них таке розуміння було, що з "калашом" тебе в окоп закинули і ти: а-а, вперед, пішов! От реально. І це мене просто дивувало, насправді більшість людей просто навіть не хочуть цим цікавитися", – обурюється військовий.

"Де всі ті люди, де вони всі? Я знаю, де вони ділися": Боєць ЗСУ назвав причину проблем з мобілізацією

неділя, 6 жовтень 2024, 8:38

Цивільні українці мають хибне уявлення про те, як влаштовані ЗСУ. Це є однією з ймовірних причин нестачі солдатів на фронті, заявив в інтерв’ю "Укрінформу" боєць 47-ї бригади "Маґура" Віктор Хамець, передають Патріоти України. "Війна мене звела дійсно ...

В Україні пенсії хочуть повернути з карток у бюджет: Ось у яких двох категорій планують забрати виплати

неділя, 6 жовтень 2024, 8:22

В Україні з рахунків Ощадбанку в бюджет планують повернути частину пенсій з рахунків. Йдеться про тих пенсіонерів, які отримали статус вимушено переміщеної особи однак більше року не знімали кошти з рахунку. Також можуть забрати кошти тих пенсіонерів-п...