Де зупиниться валютна гойдалка? У НБУ розповіли про долю гривні восени

Регулятор не вбачає в трагедії у 10-відсотковому коливанні

Національний банк не очікує традиційних для осені потрясінь в економіці та на валютному ринку України 2019 року. Про це заявив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"У нас курс змінний, його коливання можуть спостерігатися в два боки. Можуть змінитися якісь умови торгівлі, але на цьому етапі ми не бачимо передумов для кардинальної зміни ситуації в економіці і на валютному ринку", - сказав він.

За словами Сологуба, середньомісячне відхилення котирувань гривні до долара не перевищує 10%, і в умовах гнучкого курсоутворення такий діапазон коливань є нормою, що відповідає коливанням валют інших європейських країн.

"Передумов для фундаментальних змін, зважаючи на макроекономічну ситуацію в Україні, ми не бачимо", - резюмував заступник глави НБУ.

>Нагадаємо, раніше у коментарі ТСН.ua глава підрозділу з корпоративного аналізу компанії ICU Олександр Мартиненко спрогнозував, що до кінця року іноземці можуть вкласти в ОВДП ще $2-3 млрд, і у цьому випадку гривня продовжить своє зміцнення.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...