Деякі пенсіонери в Україні втратять до 50% своїх виплат: Хто в зоні ризику

Українські пенсіонери можуть втратити половину розміру своїх пенсійних виплат. Про це повідомило видання "На пенсії", передають Патріоти України.

Не більш ніж 50% від розміру пенсійних виплат можуть відрахувати на утримання членів сім’ї, зокрема це стосується аліментів; відшкодування збитків від розкрадання майна підприємств або організацій; відшкодування збитків, пов'язаних із заподіянням шкоди здоров’ю та смертю потерпілого; у випадку повернення отриманих зайвих сум заробітної плати. У зв'язку з іншими видами стягнень можуть відрахувати трохи більше за 20%.

Пенсіонеру, який відновив свою трудову або бізнес-діяльність, потрібно повідомити про це Пенсійному фонду України протягом десяти днів. Якщо цього не зробити, то в обов'язковому порядку доведеться повернути надмірно виплачені суми. Також ПФУ може ухвалити рішення про відрахування 20% від майбутніх пенсійних виплат із метою погашення заборгованості, якщо пенсіонер сам відмовляється повертати кошти.

Додають, що Пенсійному фонду можна повідомити про працевлаштування через подання відповідної заяви через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...